Ο Δημήτρης Κολλιάκος εντάσσεται στο roster των αθλητών του Red Bull και το κάνει με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο.

Όλοι γνωρίζουμε ότι το ταλέντο είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για να καταφέρει ένας αθλητής να γίνει κομμάτι της οικογένειας του Red Bull, αλλά ακόμη μεγαλύτερος παράγοντας είναι το πάθος. Ο Δημήτρης τα έχει και τα δύο, και η μεγαλύτερη απόδειξη αυτού αποτελούν οι πολλές παγκόσμιες διακρίσεις που έχει καταφέρει να κερδίσει στα μόλις 30 του χρόνια.

Ένας αθλητής paramotor και paragliding, με background ακόμα και στον χορό, γεμάτος με ενέργεια, αυτοπεποίθηση, διάθεση να ανακαλύψει νέες συγκινήσεις και να ξεπεράσει κάθε πρόκληση, και κυρίως με πολλή αγάπη σε αυτό που κάνει, αποφάσισε να κάνει paramotor σε έναν από τους πιο όμορφους φάρους της Ελλάδας, τον Φάρο Ηραίου, ή αλλιώς Φάρο Μελαγκάβι.

Σε λιγότερο από μια ώρα από την Αθήνα, στο φανάρι του Κορινθιακού στον κόλπο των Αλκυονίδων Νήσων, συναντήσαμε τον Δημήτρη Κολλιάκο ο οποίος ετοίμαζε τον εξοπλισμό του, γεμάτος ανυπομονησία για αυτή την πτήση.

Το τελικό αποτέλεσμα, όπως ήταν αναμενόμενο, ήταν πολύ εντυπωσιακό και διασκεδαστικό. Ο Δημήτρης φορώντας το paramotor του απογειώθηκε στον ουρανό και προσέφερε σε όλους ένα μαγικό θέαμα. Σαν μία καλοστημένη χορογραφία, ο αθλητής paramotor πέταγε γύρω από τον Φάρο με κινήσεις που έμοιαζαν με κυκλικό χορό, γλιστρούσε ανάμεσα από τα βράχια και «περπάταγε» πάνω από το νερό.

«Κάθε project είναι τόσο διαφορετικό. Μερικές φορές σε εμπνέει κάτι που μπορεί να είναι απαιτητικό, άλλες μια καταπληκτική τοποθεσία όπου οι δυνατότητες είναι τεράστιες και η εικόνα θα είναι μαγική», τονίζει ο Δημήτρης. «Αυτό έγινε και με τον Φάρο. Όταν τον πρώτο-επισκέφτηκα σκέφτηκα ότι εδώ θέλω οπωσδήποτε να πετάξω. Η ενέργεια του μέρους είναι απίστευτη και η θέα φοβερή. Όσο περνάει και η μέρα, το ηλιοβασίλεμα από τον Φάρο είναι κάτι πραγματικά το απερίγραπτο».

Το paramotor είναι μια πολύπλοκη διαδικασία και απαιτεί δεξιότητα, υπομονή και πολύ, πολύ ακριβή σχεδιασμό, ενώ οι καιρικές συνθήκες πρέπει να είναι ιδανικές. Όπως είχε πει παλαιότερα και ο ίδιος ο Δημήτρης, «για να είναι καλός ένας πιλότος, θα πρέπει να έχει κάποια χαρακτηριστικά, όπως το να είναι καλός χειριστής. Με τον όρο «καλός χειριστής» εννοώ να μπορεί να ανταπεξέλθει σε οποιαδήποτε κατάσταση, αξιοποιώντας σωστά τον εξοπλισμό του».

“Μερικές φορές σε εμπνέει κάτι που μπορεί να είναι απαιτητικό, άλλες μια καταπληκτική τοποθεσία όπου οι δυνατότητες είναι τεράστιες και η εικόνα θα είναι μαγική! ”