Διανύουμε την πρώτη εβδομάδα μετά το Πάσχα, και είναι σαν να μην έφυγα ποτέ. Κι έφυγα: Έκανα ένα απρόσμενο ταξίδι στα Κύθηρα και είχα μαζί μου μια φίλη με την οποία έχω ταξιδέψει τόσο εντός όσο κι εκτός Ελλάδας.

Και γυρίζω στη βάση μου και ήδη κάνω σχέδια με έναν φίλο μου για ένα ταξίδι στο εξωτερικό το καλοκαίρι. Και αναπολώ όλα τα ταξίδια που έχω κάνει με φίλους και κάπου εκεί θυμάμαι ένα ταξίδι που είχα κάνει με πρώην αγαπημένο στη Σαντορίνη, τότε που είχαμε καθίσει για κοκτέιλ στην Καλντέρα και είχε έρθει να πάρει παραγγελία ο σερβιτόρος με το ωραιότερο χαμόγελο που είχα δει στη ζωή μου και δεν είχα μια φίλη μου να το μοιραστώ, και δεν άντεξα το είπα στον τότε φίλο μου, με αποτέλεσμα όλες οι υπόλοιπες παραγγελίες της βραδιάς να γίνουν κατευθείαν στο μπαρ (“το χάσαμε το κορμί, πατριώτη…”, που λένε).

Κι επειδή τα περισσότερα ταξίδια στη ζωή μου τα έχω κάνει με την αδερφή μου ή με φίλους, κι επειδή οι φίλες μου κι εγώ είτε βρισκόμαστε σε single ή σε status σχέσης, πάντα κάνουμε ταξίδια μαζί, κι επειδή ήθελα να παρακινήσω αυτά τα αυτοκόλλητα ζευγάρια να χωριστούν για λίγο (apropos, κάνει καλό), συγκέντρωσα μερικά επιχειρήματα για να στηρίξω καλύτερα την υπόθεση: Ταξιδέψτε με Φίλους, γιατί…tips-for-traveling-with-women1

Θα έχετε ένα μόνιμο θέμα συζήτησης τις κρύες νύχτες του χειμώνα

Δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσες φορές έχουμε σκάσει στα γέλια όταν θυμόμαστε κάποιο περιστατικό από ταξίδι ενόσω πίνω με τις φίλες μου, τους αχνιστούς καφέδες μας το χειμώνα, τότε που πάντα υποβόσκει η αναμονή για ένα καλοκαίρι. Το μαγικό είναι πως δεν χρειάζεται να είναι κάποιο αστείο περιστατικό. Ακόμα και τα πιο δύσκολα ή άβολα περιστατικά, αυτά που δεν πιστεύαμε ότι ζούσαμε όταν μας συνέβαιναν, μπορούν, όταν περάσει ο καιρός, να αποτελέσουν μια αστεία ιστορία.travel-buddy-1

Θα έχετε βγει μαζί από τα όρια ή θα έχετε παραβιάσει κάποιον κανόνα μαζί (κάτι που δύσκολα συμβαίνει στους ρυθμούς της καθημερινότητας)

Με μια φίλη είχαμε πάει στη Βουδαπέστη κι εκεί γνωρίσαμε μια παρέα Σουηδών (σαν να λέμε μια παρέα top models) κι αποφασίσαμε να τους ακολουθήσουμε σε ένα κλαμπ, έξω από την πόλη, που όπως αποδείχτηκε στην πορεία είχε για θαμώνες τους μεγαλύτερους μαφιόζους της Ουγγαρίας. Παρόλο που είχα φοβηθεί απίστευτα, δεν σταματούσαμε να γελάμε όταν μπήκαμε στο ταξί του γυρισμού και να λέμε “το ζήσαμε κι αυτό”.

Θα κάνετε κάποια εξομολόγηση που θα σας φέρει πιο κοντά

Είναι μαθηματικά βέβαιο: Θα έχετε επιτέλους χαλαρώσει, θα πιείτε λίγο αλκοόλ παραπάνω, θα έχετε πάρει απόσταση από κάποιες καταστάσεις που ενδεχομένως να σας πονούν ή να σας έχουν πληγώσει, θα έχετε την ευκαιρία να εκφράσετε κάποιο παράπονο ακόμα και προς το συνταξιδιώτη/συνταξιδιώτες. Καμιά φορά, τα ταξίδια προκαλούν ένταση, αλλά αν πάνω στην ένταση γίνει μια εποικοδομητική συζήτηση, τότε αυτό και μόνο, θα είναι ένα τεράστιο κέρδος για τις φιλίες σας.

Θα υπάρχει τουλάχιστον ένα άτομο να περάσει μαζί σας τη μελαγχολία της επιστροφής

Η νοσταλγία γίνεται περισσότερη υποφερτή όταν περνιέται με παρέα. Θα κοιτάξετε μαζί τις φωτογραφίες, θα διηγηθείτε τις εμπειρίες σας στους άλλους φίλους, θα κάνετε σχέδια για το επόμενο ταξίδι…travel-buddy

Σε μια παρέα ο καθένας έχει το ρόλο του κι αυτό είναι ωφέλιμο για τα ταξίδια

Κάποιος είναι αυτός που θα οργανώσει το ταξίδι, εισιτήρια, διαμονή κ.α.(άγιοι άνθρωποι, παρεμπιπτόντως). Κάποιος άλλος θα είναι εκείνος που θα έχει ψάξει όλα τα μουσεία, τις γκαλερί και τα δρώμενα που συμβαίνουν την εποχή που θα επισκεφθείτε έναν προορισμό. Κάποιος άλλος θα έχει κάνει μια γαστρονομική έρευνα και κάποιος άλλος θα σας πει να τα παρατήσετε όλα και απλώς να κάνετε μια βόλτα στην πόλη, πιθανώς με μια μπύρα στο χέρι. Αυτές οι διαφορές χαρακτήρων είναι που κάνουν τα ταξίδια με φίλους τόσο ξεχωριστά!

Τέλος, όταν ταξιδεύετε με φίλους, πάντα υπάρχει κάποιος που θα ρίξει την επόμενη ιδέα για απόδραση, ή που θα έχει βγει αυτή την καταπληκτική προσφορά που δεν πρέπει να χάσετε (εντάξει, για να μην είμαι άδικη αυτό μπορεί να το κάνει και ο αγαπημένος σας, αλλά με τους φίλους αυξάνονται κάπως οι πιθανότητες…)traveling-quotes