Η Emma Stone έδωσε δύο συνεντεύξεις, στην εφημερίδα USA Today και στο περιοδικό Seventeen και μίλησε σχετικά με την κριτική που δέχεται από τα media και τον κόσμο επειδή είναι πολύ αδύνατη. ‘’Έχω δει άρθρα και σχόλια σχετικά με το βάρος μου και την «πίεση» που υφίσταμαι να είμαι αδύνατη. Το να βάζω βάρος είναι ένας αγώνας για εμένα, ειδικά όταν αγχώνομαι και όσο μεγαλώνω. Έτσι έχουν αποφασίσει να λειτουργούν τα γονίδια μου’’ δήλωσε στη συνέντευξη της στο Seventeen.

Η νεαρή πρωταγωνίστρια ομολόγησε πως ήταν από μικρή πολύ αδύνατη και πάντα δεχόταν κριτική για το βάρος της αλλά κατέληξε στο συμπέρασμα πως “τίποτα δεν μπορεί να σε πληγώσει αν δεν νιώθεις έτσι για τον εαυτό σου”.

‘’Έχω διαβάσει σχόλια όπως «Φάε ένα σάντουιτς» ή «Είσαι σαν άρρωστη» και μετά κοιτάζομαι στον καθρέφτη και σκέφτομαι δεν είμαι άρρωστη και τρώω σάντουιτς’’ δήλωσε χαρακτηριστικά η Stone.

H Emma Stone στο Met Gala 2014

H Emma Stone στο Met Gala 2014

Η 25χρονη ηθοποιός εξέφρασε το πόσο την προβληματίζει η σκληρή κριτική που ασκούν οι άνθρωποι στον εαυτό τους και στους άλλους σχετικά με την εικόνα του σώματός τους και αποκάλυψε πως αντιμετωπίζει όλο αυτόν τον αρνητισμό μέσα από τον τρόπο σκέψης της:

‘’Αναρωτιέμαι αν φροντίζω το σώμα μου με υγιή τρόπο, αν σέβομαι τον εαυτό και αν είμαι υπεύθυνη και η απάντηση είναι πάντα «ναι»’’ εξήγησε.

Θέλοντας να ξεκαθαρίσει πως δεν θέλει να συνδεθεί με αρρωστημένα πρότυπα ομορφιάς επειδή έτυχε να είναι από τις γυναίκες με αδύνατο σκαρί η Stone θεωρεί πως η άποψη “οι αληθινές γυναίκες έχουν καμπύλες” είναι μέρος του προβλήματος‘’Όλες οι γυναίκες είναι αληθινές γυναίκες και το να ντρέπεσαι για την αδύνατη σιλουέτα σου είναι το ίδιο επιβλαβές με το να σε κοροϊδεύουν για τα παραπάνω κιλά σου’’ εξήγησε η Stone.

Όπως η συνάδελφος της Jennifer Lawrence η οποία έχει δηλώσει πως η λέξη “χοντρός” θα πρέπει να απαγορευτεί και πως μπορεί να βρίσει τον επόμενο που θα της ψιθυρίσει τη λέξη “δίαιτα” και την Alexa Chung που έχει επίσης δεχτεί αρνητική κριτική για την petite φιγούρα της, έτσι και η Emma Stone ανήκει στη γενιά των 20+ σταρ που ευτυχώς πρεσβεύουν υγιείς απόψεις για τη γυναικεία σιλουέτα και την ιδανική εικόνα και ίσως θα πρέπει να ακολουθήσουμε τη συμβουλή της:

‘’Όταν κάνω ένα σχόλιο για κάποιον ή κουτσομπολεύω κάποιον και κάνω εικασίες για το σώμα, το πρόσωπο ή τη ζωή του, είναι συνήθως μια προβολή του πως νιώθω για τον εαυτό μου. Αυτό είναι κάτι που έχει περάσει στη συνείδηση μου, προσπαθώ να μειώσω το κουτσομπολιό και την αρνητική κριτική στη ζωή μου’’.