Υπάρχουν άνθρωποι που βρίσκονται δίπλα σου και το μόνο που κάνουν είναι να σε σχολιάζουν αρνητικά και να σε κουτσομπολεύουν! Είναι αυτοί που θέλουν και επιδιώκουν το κακό σου! Είναι οι εχθροί σου!

Και ενώ λένε ότι είναι σωστό να τους έχεις από κοντά προκειμένου να αποφεύγεις τα πιο ύπουλα χτυπήματα και να φυλάς τα νώτα σου ακολουθούν οι λόγοι που πρέπει να τους απομακρύνεις αμέσως!

Και όταν ξεκινήσει ο πόλεμος-από την πλευρά τους- φόρεσε την πανοπλία σου και ξεχύσου ορμητικά στο πεδίο αλλά μέχρι τότε ζήσε την ζωή σου χωρίς εχθρούς και χάσιμο χρόνου!

 

1 . Φουντώνεις και χάνεις την ψυχική σου ισορροπία!

Και μόνο η παρουσία τους σε κάνουν να θυμώνεις, να εξοργίζεσαι και να χαλάει η διάθεσή σου! Μία ζωή την έχουμε γιατί να την χαραμίσουμε;

 

2 . Ο εχθρός είναι εχθρός και θέλει πάντοτε το κακό σου

Η απόσταση γίνεται εμπόδιο για τις βλέψεις και τις επιδιώξεις του. Θέλει να σε πληγώσει, να σε κάνει να στεναχωρηθείς και να θυμώσεις. Αν δεν σε βλέπει, αν δεν έχει άμεση επαφή οι περισσότερες προσπάθειες πέφτουν στο κενό!

 

3 . Δε μπορείς αν μιλάς ελεύθερα

Πρέπει να σκέφτεσαι διαρκώς τι πρέπει να πεις και τι όχι! Να μην ξέρεις αν μπορείς να χαρείς ή να λυπηθείς με την ησυχία σου! Γιατί να το κάνεις στον εαυτό σου;

4 . Είναι μακριά σου, δεν σε μπλοκάρει και δε σου κάνει κακό

Ό, τι και να λέμε ένας τοξικός άνθρωπος δεν παύει να είναι τοξικός και επικίνδυνος. Από μακριά δε μπορεί να σε επηρεάσει… Όχι τόσο πολύ! Σκέψου να βλέπεις τη μούρη του καθημερινώς  και δίχως έλεος!

 

5. Αγαπάς και δεν έρχεσαι σε αντιπαράθεση δίχως λόγο

Είναι χαμένοι άνθρωποι και χαμένες ευκαιρίες… εσύ πάλι όχι!