Η Kerry Washington είναι το πρόσωπο του τεύχους Σεπτεμβρίου για το περιοδικό Self. Η πρωταγωνίστρια της πετυχημένης σειράς Scandal μίλησε μεταξύ άλλων και για την πίεση που δέχονται οι γυναίκες που έχουν γεννήσει να επιστρέψουν στην προ εγκυμοσύνης σιλουέτα τους.

Η άποψη της Washington, που απέκτησε τον Απρίλιο του 2014 την κόρη της Isabelle, εκτός από εμπνευσμένη αποτελεί και μια ενδιαφέρουσα στάση ζωής: ”Πριν από μερικές εβδομάδας ο μάνατζερ μου με ρώτησε ΄Νιώθεις πως είσαι έτοιμη για τη μεγάλη επιστροφή; Εγώ νιώθω πως είσαι’. Τότε είχαμε μια σπουδαία συζήτηση όπου του εξήγησα πως δεν χρησιμοποιώ τον όρο “επιστροφή” γιατί δεν θέλω τίποτα στη ζωή μου να με γυρίζει πίσω”.

σώμα νέας μητέρας

To εξώφυλλο του περιοδικού Self με την Kerry Washington

”Έχω επικεντρωθεί στο να μην επιστρέφω σε τίποτα, αλλά να είμαι η καλύτερη εκδοχή αυτού που είμαι τώρα συμπλήρωσε, δίνοντας το παράδειγμα για το πως πρέπει να νιώθουν οι γυναίκες για το σώμα τους μετά την εγκυμοσύνη (ας μην ξεχνάμε πως πρόκειται για 9 μήνες όπου μία ανθρώπινη ζωή μεγαλώνει μέσα τους).

”Το σώμα μου αποτελεί για εμένα ένα θαύμα τώρα, δεν θα ήθελα να είναι ένα πρώην θαύμα” δήλωσε χαρακτηριστικά. Ο τρόπος της ηθοποιού για να διατηρεί αυτό το “θαύμα” είναι να βρίσκει οπωσδήποτε χρόνο για λίγη γυμναστική, ακόμα κι όταν προσπαθεί να ισορροπήσει την απαιτητική καριέρα της με την οικογενειακή της ζωή.

σώμα νέας μητέρας

Η φωτογράφιση της Washington για το περιοδικό Self

H Kerry Washington με τη στάση τους συμμετέχει κι εκείνη σε ένα κίνημα γυναικών που καλούν τις νέες μαμάδες να αποβάλλουν τα πιεστικά πρότυπα της άμεσης επαναφοράς του σώματος μετά την εγκυμοσύνη. Ένα κίνημα που μπορεί να περιλαμβάνει από διάσημες κυρίες όπως την Olivia Wilde η οποία είχε δηλώσει σε συνέντευξη της πως  Πιστεύω σε έναν κόσμο όπου οι μητέρες δεν αναμένεται να αποτινάξουν αμέσως κάθε φυσική απόδειξη πως κυοφορούσαν παιδί”, αλλά και λιγότερο γνωστές μαμάδες όπως τη Νεοζηλανδή διατροφολόγο, Julie Boshale, που μέσα από το blog της κατέγραψε φωτογραφικά τις αλλαγές στο σώμα μιας νέας μητέρας.