Έχετε ακούσει για τη δύναμη των placebo, των ψευδοφαρμάκων που χρησιμοποιούνται για να αποδείξουν στους κατά φαντασία ασθενείς πως δεν είναι αληθινά άρρωστοι; Φανταστείτε ένα “μαγικό” αυτοκόλλητο ομορφιάς που κάνει περίπου το ίδιο…

Κάθε γυναίκα κρύβει μέσα της τη δύναμη να νιώσει όμορφη, σίγουρη και λαμπερή, σύμφωνα με ένα πρωτοπόρο κοινωνικό πείραμα του Dove. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια των αποτελεσμάτων έρευνας, η οποία παρουσιάζει ότι ένα ανησυχητικό ποσοστό 80% των γυναικών αγχώνεται με την εμφάνισή του, και αποκαλύπτει, πως ο σωστός τρόπος σκέψης μπορεί να ξεκλειδώσει ένα δυναμικό αίσθημα ομορφιάς, το οποίο υπάρχει μέσα σε όλες τις γυναίκες. Τα αποτελέσματα συνοψίζονται στη μικρού μήκους ταινία Dove: Patches στο YouTube.com/GreeceDove

Το πείραμα συντονίστηκε από την ψυχολόγο και συγγραφέα των  New York Times, Dr. Ann Kearney-Cooke (Ph.D., Counseling Psychology), η οποία έχει αφιερώσει 30 χρόνια στην επιστημονική έρευνα σχετικά με την εικόνα του γυναικείου σώματος και την αυτοεκτίμηση.

Κατά τη διάρκεια του πειράματος, η Dr.Kearney-Cooke, κάλεσε τις συμμετέχουσες να φορέσουν για δύο εβδομάδες, ένα ειδικό “patch ομορφιάς” το οποίο θα τις βοηθούσε να νιώσουν πιο όμορφες. Οι γυναίκες στη συνέχεια κλήθηκαν να κρατήσουν ένα προσωπικό ημερολόγιο της εμπειρίας αυτής, στη διάρκεια των δύο εβδομάδων. Όλες οι γυναίκες συμφώνησαν ότι φορώντας το “patch ομορφιάς”, τις βοήθησε να τονώσουν την αυτοεκτίμησή τους και να αλλάξουν την προσωπική τους ζωή, έτσι όπως δεν είχαν ποτέ φανταστεί.

Ωστόσο, στο τέλος του πειράματος, αποκαλύπτεται ότι το “patch ομορφιάς” δεν περιείχε τίποτα, και ότι η δύναμη που τους έδωσε το γεγονός ότι πίστεψαν στην ίδια τους την ομορφιά, τις επηρέασε στο να αισθανθούν όμορφες.

“Όταν μια γυναίκα αισθάνεται όμορφη, ακτινοβολεί ευτυχία και αυτοπεποίθηση, κάτι το οποίο επηρεάζει τη ζωή της σημαντικά” ισχυρίστηκε η Dr.Kearney-Cooke.“Αυτές οι γυναίκες, όπως και πολλές άλλες, αγωνίζονται να αναγνωρίσουν την ομορφιά τους, και αυτό επηρεάζει σοβαρά την καθημερινότητά τους’’. Αυτό το πρωτοποριακό πείραμα σχεδιάστηκε για να αποδείξει ότι η ομορφιά είναι απλά ένας τρόπος σκέψης και ότι η δύναμη του να αισθάνεται μία γυναίκα όμορφη, έρχεται από μέσα της.