Ο σοφός εαυτός σου ξέρει πως “Μαθαίνουμε μόνο μέσα από τα λάθη μας” αλλά υπάρχουν λάθη και ΛΑΘΗ. Τα δεύτερα κρύβουν συχνά τα μεγαλύτερα μαθήματα, τα πρώτα είναι τα λάθη που θα κάνεις τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σου για τα οποία δεν χρειάζεται να αυτομαστιγωθείς και φυσικά δεν κρύβουν κανένα σπουδαίο ηθικό δίδαγμα, απλώς συμβαίνουν!

Διάβασε λοιπόν για ποια λάθη δεν χρειάζεται να καπνίσεις ένα πακέτο τσιγάρα, να φας ένα οικογενειακό παγωτό μόνη σου, να πιεις ένα μπουκάλι βότκα μόνη σου, να τάξεις μια λαμπάδα ίση με το μπόι σου στον Άγιο-προστάτη σου κτλ…

1. Ένα κακό κούρεμα: Τρίχες είναι θα μακρύνουν και υπάρχουν πάντα και τα extensions.

2. Να ανακαλύψουν πως έχεις “θάψει” κάποιον πίσω από την πλάτη του: Έχει συμβεί και στον καλύτερο άνθρωπο. Ζήτα συγγνώμη και συζήτησε ειλικρινά με το άτομο που κακολόγησες, το πρόβλημα που έχεις μαζί του. Στην καλύτερη των περιπτώσεων θα λύσετε ουσιαστικά το ζήτημα που έχει προκύψει μεταξύ σας, στη χειρότερη, θα συνειδητοποιήσεις πως υπάρχει μια λυκοφιλία στη ζωή σου που δεν υπάρχει λόγος να διατηρείς.

3. Να δεχτείς μια δουλειά απλώς επειδή είναι μια δουλειά: Ναι, είχες άλλα όνειρα και περγαμηνές, αλλά τι να κάνεις όταν υπάρχει ανάγκη; Αύριο, μεθαύριο βρίσκεις κάτι καλύτερο, πιο κοντά στις επιθυμίες και τις απαιτήσεις σου.

4. Ένα κακό one-night stand: Τα πολλά κακά one-night stands είναι μάθημα, το ένα απλώς συνέβη!

5. Να κάνεις σχέση με έναν άνθρωπο που όταν χώριζες αναρωτήθηκες “Τι σκεφτόμουν;” και δέχτηκες να είσαι μαζί του. Θα σου δώσω μια αστρολογική ερμηνεία για να απενεχοποιηθείς: Υπάρχει ο προοδευμένος Ήλιος που προχωράει σε άλλο ζώδιο από το δικό σου και ενώ είσαι Καρκίνος, ξαφνικά συμπεριφέρεσαι σαν Τοξότης. Εναλλακτικά μπορείς να συμβιβαστείς και με το “Μας ψεκάζουν”.

6. Να πιεις τόσο πολύ που το επόμενο πρωί να ξυπνήσεις με το χειρότερο hangover στην ιστορία των hangovers.: Αν συμβεί πολλές φορές, συμβουλέψου έναν ειδικό γιατί είσαι στην κατηγορία παθήματα-μαθήματα.

7. Να υποκριθείς πως ξέρεις κάτι παρόλο που δεν έχεις ιδέα σε ποιο θέμα αναφέρονται εκείνη τη στιγμή: Μην ανησυχείς το έχε κάνει μέχρι και ο συγγραφέας της Papyrus Larousse Brittanica.

8. Να κάνεις μια κακή πρώτη εντύπωση. Θα το σώσεις στη δεύτερη συνάντηση.

9. Να κάνεις μια κακή επιλογή δίαιτας. Ναι, αυτή η δίαιτα που απαγορεύει τελείως τους υδατάνθρακες ήταν φοβερή μόνο που κατάλαβες πόσο πολύ σου έλειψαν όταν έφαγες μια καρμπονάρα, ένα πακέτο chips και ένα πακέτο μπισκότα σε ένα γεύμα.

10. Να δοκιμάσεις τη σχέση από απόσταση. Αν δεν το προσπαθούσες πως θα ήξερες ότι δεν θα πετύχαινε; Αν πάλι πέτυχε, ένα μόνο θα δηλώσω “Μπράβο και πάλι μπράβο”.