Πες καληνύχτα στα φανελάκια και τις πυτζάμες γιατί η επιστήμη λέει… γδύσου για να βρεις την υγειά σου!

Τα οφέλη μάλιστα είναι κάτι παραπάνω από ευεργετικά ενώ μέσα σε όλα αυτά θα νιώσεις και περισσότερο… sexy. Έχεις να χάσεις τίποτα; ΟΚ, κάνει ψύχρα αλλά η υγεία έρχεται πρώτη, έτσι;

-Θα βελτιώσεις την ποιότητα του ύπνου

Χάρη στην εξέλιξη του ανθρώπινου είδους, το σώμα ρίχνει την θερμοκρασία του κατά τις μονάδες όταν κοιμάται. Τα ρούχα λοιπόν κρατούν το σώμα ζεστό, κάτι το οποίο είναι μεν επιθυμητό κατά την διάρκεια της ημέρα, αλλά όχι τη νύχτα. Τι λέει λοιπόν η επιστήμη; «Το σώμα σου πρέπει να μένει κρύο τη νύχτα αλλιώς θα ξυπνήσεις κακοδιάθετη. Ο εγκέφαλος θα καταλάβει την θερμοκρασία του σώματος και θα σε εμποδίσει να κοιμηθείς». Να λοιπόν!

-Κάνει καλό στις… ευαίσθητες περιοχές

Τα γεννητικά όργανα είναι από τα πλέον ευαίσθητα στο σώμα. Αν φοράς εσώρουχο, τότε αυξάνονται τα επίπεδα υγρασίας, κάνοντας το συγκεκριμένο μέρος πιο ευάλωτο στην ανάπτυξη βακτηριδίων. Οπότε η φύση αν είσαι γυμνή θα κάνει την δουλειά της…

-Ανεβάζει την αυτοπεποίθηση

Οι λόγοι είναι πραγματικά προφανείς εδώ. Νιώθεις πιο sexy, αναπτύσσεις καλύτερη σχέση με το σώμα σου και η αυτοπεποίθηση σου ανεβαίνει! Αν μάλιστα δεν είσαι single, τότε δυο φορές καλύτερα για… ευνόητους λόγους!

-Καθαρίζει το δέρμα

Ο βραδινός ύπνος είναι η φυσική… απολέπιση για τον οργανισμό. Αν είσαι γυμνή τότε το σώμα σου θα κάνει με μεγαλύτερη ευκολία απολέπιση ενώ πολύ βασικός παράγοντας είναι η συχνή αλλαγή των σεντονιών.

-Ο μεταβολισμός σου παραμένει ενεργοποιημένος

Όταν κοιμάσαι γυμνή τα επίπεδα της κορτιζόλης στον οργανισμό μειώνονται. Μετά από τέσσερις ώρες αρχίζουν και αυξάνουν ώστε να είσαι έτοιμη για την επόμενη ημέρα, δηλαδή γεμάτη ενέργεια. Αν λοιπόν είσαι στα… ζεστά η κορτιζόλη δεν μειώνεται με αποτέλεσμα να ξυπνάς πεινασμένη!