Δεν κλείνεις… μάτι το βράδυ παρόλο που είσαι κουρασμένη; Και όμως υπάρχουν μικρά tips που θα σε βοηθήσουν να κοιμηθείς σαν πουλάκι!

Ακολούθησέ τα και η επόμενη ημέρα θα σε βρει φρέσκια και γεμάτη ενέργεια, αφήνοντας την κακή διάθεση στην… άκρη!

-Μην αλλάζεις διαρκώς ωράρια

Το Α και το Ω στον ύπνο. Δεν θα πρέπει να αλλάζεις τις ώρες του ύπνου για τον απλό λόγο πως ο οργανισμός δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια μηχανή που στηρίζεται στην συνήθεια. Αν μάθεις τον οργανισμό σου να κοιμάται συγκεκριμένες ώρες θα κάνει μετά αυτός τα υπόλοιπα…

-Μακριά από τηλεόραση και υπολογιστή

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν πως ο εγκέφαλος χρειάζεται 2 ώρες μακριά από κάθε ηλεκτρικό μέσο που παράγει φως. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι αφενός να μην κάτσεις στον υπολογιστή 2 ώρες πριν κοιμηθείς και αφετέρου μην έχεις τηλεόραση στο υπνοδωμάτιό σου.

-Κόψε τους καφέδες!

Πολύ βασικό. Το πρωί είναι αναγκαίος ένας καφές καθώς η καφεΐνη χρησιμοποιείται σαν διεγερτικό στον οργανισμό. Προφανώς αν πιείς καφέ το απόγευμα ο ύπνος σου θα έρθει και πιο δύσκολα ενώ όταν θα γίνει αυτό δεν θα είναι ποιοτικός.

-Κατάλληλη θερμοκρασία

Είναι γεγονός πως η ζέστη δεν βοηθά στον ύπνο. Αν ζεσταίνεσαι πιθανότατα θα ιδρώσεις και θα ξυπνήσεις. Το tip που πρέπει να ακολουθήσεις είναι να ανοίξεις το παράθυρο μισή ώρα πριν ξαπλώσεις ώστε και να πέσει η θερμοκρασία αλλά και να αεριστεί ο χώρος.

-Διάβασε ένα βιβλίο

Η ανάγνωση ενός καλού βιβλίου θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις και να πάρει το μυαλό σου μακριά από το άγχος της επόμενης ημέρα.