Η Tiffany Posteraro είναι μία 24χρονη πανέμορφη κοπέλα με λεύκη. Η λεύκη (vitiligo) είναι μια πάθηση που οφείλεται σε απώλεια της μελάγχρωσης του δέρματος που έχει ως συνέπεια να εμφανίζονται λευκές κηλίδες στην επιδερμίδα σε ακαθόριστο σχήμα και μέγεθος. Η Tiffany απέκτησε τις πρώτες κηλίδες στην περιοχή των γονάτων σε ηλικία 7 ετών.

Όσο μεγάλωνε οι κηλίδες της επεκτείνονταν και έτσι στην εφηβεία της αντιμετώπισε πολλά χλευαστικά σχόλια από συνομηλίκους της όπως “αγελάδα”, “σκυλάκι της Δαλματίας” ενώ τα αγόρια της έλεγαν ανοιχτά πως δεν ήθελαν να βγουν ραντεβού μαζί της λόγω της εικόνας της. Τα γεγονότα αυτά ώθησαν την Tiffany να φορά ρούχα που κάλυπταν την επιδερμίδα της, να εφαρμόζει makeup σώματος -αυτό που χρησιμοποιείται για κάλυψη ουλών- ακόμα κι όταν ο υδράργυρος ήταν στα ύψη και φυσικά απέφευγε τις εμφανίσεις σε παραλία ή πισίνα γιατί αυτό σήμαινε πως έπρεπε να φορέσει μπικίνι και να εκθέσει το σώμα της με τις λευκές κηλίδες.

Όλα όμως άλλαξαν όταν μια μέρα επισκέφτηκε ένα κατάστημα ΙΚΕΑ και συνάντησε εκεί μια άλλη γυναίκα με λεύκη. Μίλησαν αμέσως και εκείνη την ενημέρωσε για κάποια υποστηρικτικά γκρουπ που λειτουργούν μέσω Facebook. Μέσα από τη συμμετοχή της στα εν λόγω γκρουπ η Tiffany βρήκε την ώθηση που χρειαζόταν προκειμένου να δει από άλλη οπτική γωνία. Έτσι αποφάσισε να φορά πολύ λιγότερο makeup σώματος και να φορά σορτς δίχως ντροπή.τατουάζ για λεύκη

Το πιο σημαντικό βήμα όμως για την αυτοαποδοχή της ήταν η απόφαση της χτυπήσει ένα τατουάζ με την απλή φράση “It is called virtiligo” (Ονομάζεται Λεύκη). Η φράση που δίνει την απάντηση για τις κηλίδες της έχει χαραχτεί ακριβώς πάνω σε μία από αυτές στο δεξί της χέρι.τατουάζ για λεύκη

Η Tiffany δήλωσε σε συνέντευξη της ‘‘Είχα βαρεθεί τα επίμονα βλέμματα. Ήθελα να πω ‘ελάτε, ρωτήστε με τι είναι’. Το τατουάζ με απελευθέρωσε με βοήθησε να αντιμετωπίσω πιο εύκολα τα βλέμματα του κόσμου”.

Η Tiffany πιστεύει επίσης πως μέσα από το τατουάζ της θα συμβάλλει στην ενημέρωση του κόσμου για τη λεύκη κι όντως υπάρχουν άνθρωποι που την πλησιάζουν και δηλώνουν πως λατρεύουν το τατουάζ της ενώ της ζητούν να εξηγήσει περισσότερα για την πάθησή της.

Σε προσωπικό επίπεδο η ίδια δήλωσε για την πάθησή της ‘Πιστεύω πως είμαι καλύτερος άνθρωπος κι έχω περισσότερη συμπόνοια λόγω της λεύκης. Δεν κοιτάζω περίεργα κάποιον ούτε επικεντρώνομαι στα ελαττώματα του. Τα ελαττώματα κάποιου είναι ομορφιά για κάποιον άλλον”.

 

 

Η Tiffany έχει δηλώσει πως εκτός από τα υποστηρικτικά γκρουπ άντλησε δύναμη και από την εμφάνιση της Winnie Harlow στο America’s Next Top Model η οποία επίσης έχει λεύκη. Η Harlow είναι σήμερα πετυχημένο μοντέλο.

τατουάζ για λεύκη

Winnie Harlow

Σίγουρα θαυμάζουμε το θάρρος της Tiffany που αντί για εσωστρέφεια αποφάσισε να βρει τον πιο παραστατικό τρόπο για να εγείρει τη γνώση σχετικά με τη λεύκη και να περιορίσει την περιθωριοποίηση των ασθενών της.

Κι όσον αφορά τα αγόρια που την έβρισκαν αποκρουστική, η Tiffany βρήκε τον Jonathan που τη θεωρεί πανέμορφη και ετοιμάζονται να παντρευτούν.

τατουάζ για λεύκη

H Tiffany και ο αρραβωνιαστικός της Jonathan