…για να περάσουν και όλοι οι άνθρωποι γύρω σου καλά.

Πόσες φορές στη ζωή σου λες «ναι» αντί για «όχι»; Πόσες φορές δεν σε έχει πιάσει η μελαγχολία των Χριστουγέννων γιατί έχεις καταπιέσει τα δικά σου «θέλω» απλώς για να ικανοποιήσεις τις επιθυμίες των άλλων; Πόσες φορές δεν έχεις απαντήσει «Είμαι μια χαρά» ενώ δεν είσαι και ουσιαστικά πνίγεσαι επειδή δεν μπορείς να εκφράσεις τον πόνο σου και να ζητήσεις βοήθεια;

Κάθε χρόνο φορτώνουμε τον εαυτό μας με πολλές αποφάσεις ενώ στην ουσία πρέπει να πάρεις και κυρίως να εφαρμόσεις μόνο μία: Να βάλεις προτεραιότητα τον εαυτό σου!

Πως μπορεί να γίνει αυτό; Κάνοντας πράξη τις ακόλουθες συμβουλές:

Εξέφρασε τι νιώθεις

Γιατί αν δεν το κάνεις συσσωρεύεις θυμό απέναντι στον εαυτό σου και τους άλλους. Όσο περισσότερο ακούς τον εαυτό σου, τόσο πιο εύκολο θα σου είναι να εκφράσεις αυτό που θέλεις και με αυτόν τον τρόπο βρίσκεις εντέλει και αυτό που επιθυμείς.

Μίλα με καλά λόγια για τον εαυτό σου

Ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας, αντικατοπτρίζεται στους άλλους. Ένας άνθρωπος που είναι πολύ αυστηρός με τον εαυτό του συνήθως γίνεται αποδέκτης πολύ αρνητικών σχολίων από το περιβάλλον του. Παρόλο που είναι σημαντικό να είμαστε ρεαλιστές σχετικά με το χαρακτήρα και τις δυνατότητες μας η υπερβολική αυστηρότητα διαστρεβλώνει την αντίληψη μας. Προσπάθησε για κάθε αρνητική άποψη που εκφράζεις για τον εαυτό σου να την αντιπαραθέτεις με κάποια θετική. Δεν μπορεί κάποια θετικά στοιχεία, συνήθως πολλά, θα έχεις και εσύ…

Περικύκλωσε τον εαυτό σου με ομορφιά και καλοσύνη

Φίλοι αισιόδοξοι και χαμογελαστοί, ένα όμορφο τοπίο, ένα φαγητό που λατρεύεις ή που δοκιμάζεις για πρώτη φορά, η επαφή με τα παιδιά. Δημιούργησε μία λιγότερο τοξική καθημερινότητα και σχεδόν ασυνείδητα θα βγει ο θετικός και χαρούμενος εαυτός σου προς τα έξω.

Ποια είναι η νέα σου προτεραιότητα για το 2014; Εσύ!