Η αλλαγή της θερμοκρασίας μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στα μαλλιά, ωστόσο με αυτά τα tips θα καταφέρεις να τα κρατήσεις λαμπερά και απαλά.

Κράτησε τα ενυδατωμένα

«Η μεταφορά από το καλοκαίρι στο χειμώνα μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα στα μαλλιά. Είναι σημαντικό να γίνεται μια μάσκα στα μαλλιά, αλλά και να αλλάζει το σαμπουάν και το conditioner, ώστε να ανταποκριθούν στην αλλαγή της θερμοκρασίας χωρίς προβλήματα», συμβουλεύει η Sascha Ivanovsky, ειδική στυλίστρια. Το καλύτερο που μπορείς να βρεις στην αγορά για έξτρα ενυδάτωση, είναι σαμπουάν με τζοτζόμπα.

Χρησιμοποίησε φυσικά συστατικά

Για να αποφύγεις την περαιτέρω ξηρότητα στα μαλλιά σου, χρησιμοποίησε φυσικά συστατικά. Αυτό, γιατί τα φυσικά συστατικά δεν αφαιρούν την φυσιολογική λιπαρότητα, σε αντίθεση με τα προϊόντα που περιέχουν συστατικά που βασίζονται σε χημικά.

Βάλε όγκο στα μαλλιά

Περισσότερη υγρασία=μεγαλύτερα μαλλιά. Όσο κρυώνει ο καιρός, τόσο μειώνεται η υγρασία, κάτι που θα κάνει τα μαλλιά σου… flat! Το καλύτερο που έχεις να κάνεις το χειμώνα, είναι να τους δίνεις όγκο, αλλά όχι και σαν την… Diana Ross!

Kάνε αποτοξίνωση στα μαλλιά σου

Το καλοκαίρι πιθανότατα άφησε στα μαλλιά σου αρκετά κατάλοιπα, όπως αλάτι, αντηλιακά και ότι άλλο σχετίζεται με την παραλία. Με την έναρξη του φθινοπώρου το καλύτερο που έχεις να κάνεις, είναι να κάνεις αποτοξινωση στο κεφάλι σου με ένα ειδικό σαμπουάν μια φορά ανά δυο εβδομάδες.

Βάψτα… μαύρα!

Το καλοκαίρι είναι συνυφασμένο με τα ξανθά μαλλιά και τις ανταύγειες. Κάτι τέτοιο όμως το χειμώνα αλλάζει. Όσο κρυώνει ο καιρός, τόσο οι ανταύγειες θα ξεθωριάζουν. Οι ειδικοί προτείνουν το χειμώνα να σκουρύνεις τα μαλλιά σου σταδιακά, ώστε να μπορέσουν να προσαρμοστούν στις κλιματικές αλλαγές.