Δεν έχεις ούτε χρήματα, ούτε χρόνο, να πηγαίνεις στο κομμωτήριο κι έτσι “παίζεις” την κομμώτρια στο σπίτι, χρησιμοποιώντας σεσουάρ και ισιωτικό. Και παρόλο που κάποιοι ορκίζονται πως μαθήτευσες δίπλα στον Vidal Sassoon εσύ και τη φθορά στα μαλλιά σου βλέπεις, και το αποτέλεσμα δεν είναι αντάξιο των προσδοκιών σου και σου παίρνει αρκετή ώρα μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία του hair styling.

Το πιθανότερο είναι να κάνεις τα ακόλουθα λάθη με τη χρήση του ισιωτικού (εκτός από τα λάθη θα βρεις και τη λύση τους):

1. Ρυθμίζεις το ισιωτικό στην πιο υψηλή θερμοκρασία

Εννοείται πως κάτι τέτοιο είναι απαγορευτικό αν τα μαλλιά σου είναι λεπτά και ταλαιπωρημένα. Ακόμα όμως κι αν έχεις χοντρή τρίχα και μαλλιά υγιή, δεν χρειάζεται να δοκιμάζεις την αντοχή τους (ειδικά σε καθημερινή βάση). Το ισιωτικό λειτουργεί μια χαρά και στου 200 αντί για τους 230 βαθμούς Κελσίου.

2. Δεν προετοιμάζεις κατάλληλα τα μαλλιά

Η προετοιμασία των μαλλιών για τη χρήση του ισιωτικού βασίζεται σε 2 ενέργειες: Η μία είναι πως χρειάζεται να προστατεύσεις την τρίχα από την “επίθεση” θερμότητας, με ένα σπρέι ή κρέμα. Στην αγορά υπάρχουν ειδικά προϊόντα που εμποδίζουν τη φθορά που προκαλεί η θερμότητα στα μαλλιά δημιουργώντας ένα προστατευτικό φιλμ γύρω από το τριχωτό.

συμβουλές για ισιωτικό

Anti-frizz spray, Fluidissime της σειράς Discipline. Προστασία από τη θερμότητα – Λάμψη – Απαλότητα – Κίνηση

Αν δεν έχεις ή δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις ένα τέτοιο προϊόν μπορείς να εφαρμόσεις ένα έλαιο που εκτός από λάμψη και απαλότητα, τα περισσότερα θρέφουν και ενυδατώνουν τα μαλλιά ενισχύοντας έτσι την ανθεκτικότητα τους.

Η δεύτερη ενέργεια είναι να στεγνώσεις καλά με το σεσουάρ τα μαλλιά σου πριν περάσεις στη χρήση του ισιωτικού. Βάλε στο μυαλό σου ένα στέγνωμα που θα αγγίζει το 90% πριν βάλεις το ισιωτικό στην πρίζα.

3. Πόσες φορέσεις θα περάσεις την ίδια τούφα;

Περνάς πολλές φορές με το ισιωτικό κάθε τούφα γιατί νομίζεις πως όσες περισσότερες φορές το κάνεις τόσο πιο άψογο θα βγει το αποτέλεσμα μόνο που έτσι και τα μαλλιά ταλαιπωρούνται και το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο. Βασικά, αν έχεις ακολουθήσει το προαναφερόμενο βήμα και έχεις στεγνώσει καλά τα μαλλιά πριν τη χρήση του ισιωτικού, τότε δεν χρειάζεσαι τίποτα περισσότερο από αποφασιστικές κινήσεις που δεν θα ξεπερνούν τις 2 “περασιές” ανά τρίχα.

4. Μην σκέφτεσαι ευθεία αλλά καμπύλη

Οι hair stylists συμβουλεύουν: αντί να τοποθετείτε το ισιωτικό με απόλυτα κάθετη κλίση, δώστε στην τούφα το σχήμα του λατινικού C. Δίνοντας στο χέρι την ανάλογη κλίση και κάνοντας την καμπύλη στο μέσο της τούφας έχεις εξασφαλίσει ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα ισιώματος.

5. Επίλεξε το κατάλληλο ισιωτικό

Αν τα μαλλιά σου είναι λεπτά και εύθραυστα περιόρισε τη φθορά που προκαλεί το ισιωτικό με την ίδια την τεχνολογία του ισιωτικού που χρησιμοποιεί πρωτεΐνη κερατίνης.

συμβουλές χρήση ισιωτικού

Ισιωτικό BrilliantCare Keratin Advance της Bosch. Τεχνολογία KeratinAdvance: Η επιστημονικά συνιστώμενη ήπια θερμοκρασία που προστατεύει την πρωτεΐνη κερατίνη για να διατηρήσει την υγιή κυτταρική δομή της τρίχας.

Επίσης, οι hair stylists ισχυρίζονται πως μπορεί μερικές φορές να θεωρούμε πως το ισιωτικό με τις λεπτές πλάκες μπορεί να μας εξυπηρετεί καλύτερα, αλλά συχνά τα μακριά και ογκώδη μαλλιά έχουν ανάγκη από ένα ισιωτικό με μεγάλες πλάκες για ένα γρήγορο και αποτελεσματικό ίσιωμα.

συμβουλές χρήση ισιωτικού

Bosch BrilliantCare Quattro-Ion. Τεχνολογία Quattro-Ion με ενισχυτική δύναμη λάμψης: η λειτουργία τετραπλού ιονισμού, 4 x ion, και η αυξημένη ροή ιόντων δημιουργεί αντιστατική δράση και μειώνει ορατά το φαινόμενο των ηλεκτρισμένων μαλλιών.

Τέλος, αν δεις να βγαίνει καπνός από τα μαλλιά, σίγουρα έχεις κάνει κάτι λάθος και συνήθως είναι η εφαρμογή του ισιωτικού σε αρκετά νωπά μαλλιά 😉