Η νέα σειρά πλυντηρίων αξιοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να προσαρμόσει τους κύκλους πλύσης, για πιο αποτελεσματικό πλύσιμο. Ο νέος ψυγειοκαταψύκτης προσφέρει μεγαλύτερο και πιο ευέλικτο χώρο, ενώ η σειρά ψυγείων Bespoke κάνει το ντεμπούτο της σε επιλεγμένες χώρες στην Ευρώπη.

Η Samsung ανακοινώνει την κυκλοφορία της νέας ολοκληρωμένης σειράς έξυπνων πλυντηρίων και μιας σειράς καινοτόμων ψυγειοκαταψυκτών στην ελληνική και κυπριακή αγορά, σε συνέχεια του παγκόσμιου λανσαρίσματος τον Σεπτέμβριο.

Πρωταγωνιστής της νέας σειράς πλυντηρίων είναι το πλυντήριο WW9800T εξοπλισμένο με λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης (AI) που προσαρμόζουν τη διαδικασία πλυσίματος για να επιτυγχάνεται το ίδιο ισχυρό πλύσιμο σε λιγότερο χρόνο, με λιγότερη ενέργεια και προσπάθεια, ενώ διαθέτουν και την τεχνολογία EcoBubble™ και QuickDrive™ της Samsung. Η νέα σειρά θα κυκλοφορήσει αρχικά στην ευρωπαϊκή αγορά, ενώ θα διατεθεί στις παγκόσμιες αγορές αργότερα μέσα στο έτος.

Η νέα σειρά ψυγείων RB7300 προσφέρει ισχυρή απόδοση ψύξης, και μεγάλη και ευέλικτη χωρητικότητα για την κάλυψη κάθε ανάγκης για αποθήκευση τροφίμων. Έχει ήδη κυκλοφορήσει στην Ευρώπη από τον Αύγουστο, ενώ θα ακολουθήσουν η περιοχή της ΚΑΚ (Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών), η Κίνα, η Μέση Ανατολή, η Λατινική Αμερική και η Κορέα.

Σε συνέχεια, επίσης, του ντεμπούτου της στην Ευρώπη, η νέα σειρά ψυγείων Bespoke είναι η ευέλικτη λύση της Samsung για εξατομικευμένη κουζίνα. Με το αρχικό λανσάρισμα να λαμβάνει χώρα στις Βόρειες Χώρες τον Οκτώβριο, η σειρά Bespoke θα είναι διαθέσιμη σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή αγορά μέσα στο επόμενο έτος.

«Προσπαθούμε να αναπτύσσουμε οικιακές συσκευές που να μπορούν να ενισχύουν τις αξίες του τρόπου ζωής μας, μεγιστοποιώντας παράλληλα την απόδοση και έχοντας κατά νου τις επιθυμίες και τις ανάγκες των καταναλωτών μας», δήλωσε ο Hyesoon Yang, Vice President στη Samsung Electronics. «Οι νέες σειρές προϊόντων μας προσφέρουν λύσεις που βοηθούν τους καταναλωτές να ακολουθούν τρόπους ζωής φιλικούς προς το περιβάλλον σύμφωνα με τις εξατομικευμένες ανάγκες τους, ενώ θα συνεχίσουμε να κατευθύνουμε τις προσπάθειές μας προς τη δημιουργία προϊόντων που εμπλουτίζουν την καθημερινή ζωή».

Εξοικονόμηση ενέργειας, χρόνου και προσπάθειας με εξατομικευμένη διαδικασία πλυσίματος

Το νέο πλυντήριο WW9800T συνδυάζει τις πιο ισχυρές τεχνολογίες της Samsung που μειώνουν το χρόνο πλύσης και την κατανάλωση ενέργειας, ενώ παράλληλα παρέχουν στους χρήστες μια εξατομικευμένη εμπειρία πλυσίματος.

Η επαναστατική τεχνολογία QuickDrive™ της Samsung επιτρέπει στο πλυντήριο WW9800T να μειώνει το χρόνο πλύσης έως και 50% και τη χρήση ενέργειας κατά 20%*. Ο ανεξάρτητα κινούμενος κάδος και ο αναδευτήρας στο WW9800T επιτρέπουν πιο έντονες κινήσεις, καθαρίζοντας τα ρούχα πιο προσεκτικά και σε λιγότερο χρόνο. Ο Ψηφιακός Συμπιεστής Inverter της Samsung αυξάνει την ενεργειακή απόδοση χρησιμοποιώντας ισχυρούς μαγνήτες για πιο ήσυχη λειτουργία και ισχυρότερη απόδοση, ενώ καταναλώνει λιγότερη ενέργεια σε σύγκριση με έναν κινητήρα γενικής χρήσης.

Τα νέα πλυντήρια διαθέτουν, επίσης, την τεχνολογία EcoBubble™ της Samsung που μεγιστοποιεί την αποτελεσματικότητα του απορρυπαντικού μετατρέποντάς το σε απαλές φυσαλίδες – επιτυγχάνοντας ταχύτερη διείσδυση στα υφάσματα, ακόμη και σε κρύο νερό. Οι πιο κρύες πλύσεις εξοικονομούν ρεύμα, προστατεύοντας ταυτόχρονα τα υφάσματα και τα χρώματα των ρούχων.

Την αξιόπιστη απόδοση της Samsung ενισχύει η τεχνητή νοημοσύνη, η οποία μαθαίνει τα μοτίβα συμπεριφοράς των χρηστών, έτσι ώστε να προτείνει κύκλους πλύσης, προσφέροντας μια πραγματικά εξατομικευμένη εμπειρία πλυσίματος. Με τη λειτουργία AI Control, το νέο πλυντήριο της Samsung προσαρμόζεται στις προτιμήσεις των χρηστών, ενώ συνδυάζει αυτήν τη γνώση με Big Data παρέχοντας για πρώτη φορά στην αγορά αυτόματη πρόταση κύκλων πλυσίματος στην οθόνη του πλυντηρίου. Μέσα από ένα απλό περιβάλλον χρήσης, η λειτουργία AI Control εξοικονομεί χρόνο στους καταναλωτές, αφού δεν χρειάζεται να ψάχνουν όλους τους κύκλους πλύσης για να βρουν τον σωστό ή να εισάγουν τις εξατομικευμένες ρυθμίσεις τους κάθε φορά. Η λειτουργία AI Wash χρησιμοποιεί αισθητήρες για την ανίχνευση του βάρους και της έντασης των λεκέδων, για να προσδιορίσει τη βέλτιστη ποσότητα νερού και απορρυπαντικού που θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί.

Η ευκολία στη χρήση επεκτείνεται στη διαδικασία στεγνώματος με τη λειτουργία Auto Cycle Link, η οποία συνδυάζει άμεσα συμβατά πλυντήρια και στεγνωτήρια, ορίζοντας αυτόματα τον καλύτερο κύκλο στεγνώματος για κάθε πλύση.

Όλες οι συσκευές στη νέα σειρά πλυντηρίων της Samsung είναι συμβατές με το SmartThings, προσφέροντας στους χρήστες τον έλεγχο των ρυθμίσεων της συσκευής από το smartphone τους, αλλά και λειτουργίες, όπως το Laundry Planner και το Laundry Recipe, για να προσαρμόζουν τις διαδικασίες στην καθημερινότητά τους.

Μεγαλύτερος χώρος αποθήκευσης με φρεσκάδα που διαρκεί

Oι νέοι ψυγειοκαταψύκτες Samsung RB7300T διαθέτουν την τεχνολογία SpaceMax™ της Samsung, που μεγιστοποιεί το χώρο του ψυγείου χωρίς να απαιτούνται μεγαλύτερες εξωτερικές διαστάσεις, που μπορεί να μη χωράνε στη διάταξη των μοντέρνων ντουλαπιών κουζίνας. Το SpaceMax™ επιτρέπει στα εσωτερικά τοιχώματα του ψυγείου να είναι πολύ λεπτότερα, λόγω της υψηλής απόδοσης μόνωσης, εξασφαλίζοντας έτσι μεγαλύτερη εσωτερική χωρητικότητα 385 λίτρων – 18 λίτρα μεγαλύτερη από το προηγούμενο μοντέλο- ακολουθώντας τον στάνταρ σχεδιασμό βάθους 600χιλ. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι πλέον ιδιαίτερα δημοφιλές, καθώς αλλάζουν οι συνήθειες των καθημερινών αγορών για τα σπίτι. Οι άνθρωποι μειώνουν τις επισκέψεις στα καταστήματα, αγοράζουν μεγάλες ποσότητες τροφίμων τη φορά, ψωνίζουν περισσότερο μέσω διαδικτύου και αναζητούν λύσεις έτοιμων πακέτων φαγητού για να ελαχιστοποιήσουν την προετοιμασία των γευμάτων. Όλες αυτές οι τάσεις οδηγούν στην ανάγκη για μεγαλύτερη απόδοση σε ό,τι αφορά στον αποθηκευτικό χώρο των ψυγείων.

Τα νέα ψυγεία της Samsung έχουν, επίσης, σχεδιαστεί για να διατηρούν τη φρεσκάδα των τροφίμων δύο φορές περισσότερο.** Διαθέτουν ένα επαναστατικό συρτάρι Optimal Fresh+, δίνοντας στους χρήστες τη δυνατότητα να το χωρίσουν σε δύο ζώνες με διαφορετικές θερμοκρασίες ή να το χρησιμοποιήσουν ως ενιαίο. Η αριστερή πλευρά είναι πιο δροσερή, οπότε είναι κατάλληλη για αποθήκευση κρέατος και ψαριού, ενώ η δεξιά πλευρά είναι ιδανική για φρούτα και λαχανικά.

Τα νέα μοντέλα διασφαλίζουν ότι όλα τα αποθηκευμένα τρόφιμα ψύχονται σωστά, όπου κι αν βρίσκονται μέσα στο ψυγείο. Εξοπλισμένα με τα πιο δημοφιλή χαρακτηριστικά της τεχνολογίας ψύξης της Samsung, τα νέα ψυγεία φέρουν τις λειτουργίες All Around Cooling και Metal Cooling για μέγιστη φρεσκάδα.

Οι νέοι ψυγειοκαταψύκτες Samsung RB7300T διαθέτουν, επίσης, μια σύγχρονη εμφάνιση εντοιχισμού, αναβαθμίζοντας αισθητικά το εσωτερικό κάθε μοντέρνας κουζίνας. Το φινίρισμα από ανοξείδωτο ατσάλι και η κομψή επίπεδη πρόσοψη αντιπροσωπεύουν τον απλό, αλλά φίνο σχεδιασμό των συσκευών της Samsung. Με την καθαρή πλάτη που αποτελείται από ένα λείο μεταλλικό κάλυμμα ασφαλείας για τα κύρια πηνία και καλώδια πίσω από τη μονάδα, ο ψυγειοκαταψύκτης έχει μια μινιμαλιστική εμφάνιση και αίσθηση.

Ο συμπιεστής Digital Inverter της νέας σειράς ψυγειοκαταψυκτών RB7300T προσαρμόζει αυτόματα την ταχύτητά του σε επτά επίπεδα με βάση την ανάγκη ψύξης. Ο προηγμένος συμπιεστής χρειάζεται, συνεπώς, λιγότερη ενέργεια, ελαχιστοποιεί το θόρυβο και μειώνει τη φθορά, εξασφαλίζοντας την ανθεκτικότητα και μακροχρόνια άψογη απόδοση της συσκευής.

Το ψυγείο RB7300 και η νέα σειρά πλυντηρίων παρουσιάστηκαν στην εικονική εκδήλωση της Samsung «Life Unstoppable» στις 2 Σεπτεμβρίου.

*Δοκιμάστηκε στο WW8000T σε σύγκριση με το WW6500K της Samsung. Εξοικονόμηση χρόνου 50% και εξοικονόμηση ενέργειας 20% στον κύκλο για τα βαμβακερά (40, μισό φορτίο) με απόδοση πλύσης εντός ± 5%. Με βάση πληροφορίες της Intertek.

**Με βάση εσωτερικές δοκιμές. Ισχύει όταν ορίζεται η λειτουργία MAX. Τα αποτελέσματα μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το επίπεδο φρεσκάδας των τροφίμων, τις συνθήκες χρήσης και διάφορους άλλους παράγοντες.