Ένα ζεστό και φιλόξενο σπίτι μπορεί να προσφέρει άνεση και χαλάρωση και μπορεί να επιτευχθεί εύκολα με απλές αλλαγές. Ακολουθούν μερικά tips για να δημιουργήσετε μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα στο σπίτι σας:

Χρησιμοποιήστε απαλό φωτισμό

Απαλές, ζεστές πηγές φωτός, όπως λάμπες ή κεριά, μπορούν να δημιουργήσουν μια ζεστή ατμόσφαιρα και να κάνουν το σπίτι σας να είναι πιο φιλόξενο. Προσπαθήστε να αποφύγετε τα σκληρά εναέρια φώτα και αντ’ αυτού προτιμήστε διακόπτες dimmer ή πολλαπλές πηγές φωτός.

Προσθέστε άνεση

Κάντε το σπίτι σας άνετο προσθέτοντας βελούδινα μαξιλάρια και κουβέρτες. Επιλέξτε άνετα έπιπλα που αγαπάτε και τοποθετήστε τα με τρόπο που σας βοηθάει να χαλαρώσετε.

Διακοσμήστε με προσωπικά αντικείμενα

Διακοσμήστε το σπίτι σας με αντικείμενα που έχουν προσωπική σημασία για εσάς, όπως οικογενειακές φωτογραφίες, έργα τέχνης ή μπιχλιμπίδια που συλλέγονται από ταξίδια. Αυτά τα αντικείμενα προσθέτουν χαρακτήρα στο χώρο σας και δημιουργούν μια αίσθηση “φωλιάς”.

Χρησιμοποιήστε φυσικά υλικά

Τα φυσικά υλικά όπως το ξύλο, η πέτρα και το βαμβάκι μπορούν να προσθέσουν ζεστασιά και υφή στο σπίτι σας. Ενσωματώστε αυτά τα υλικά στη διακόσμηση, τα έπιπλα και τα αξεσουάρ σας.

Προσθέστε φυτά

Τα φυτά μπορούν να φέρουν ζωή και ενέργεια στον χώρο. Επιλέξτε φυτά χαμηλής συντήρησης που είναι εύκολο να τα φροντίσετε και τοποθετήστε τα σε χώρους με καλό φυσικό φως.

Έχετε έναν καθορισμένο άνετο χώρο

Δημιουργήστε έναν καθορισμένο άνετο χώρο στο σπίτι σας, όπως μια γωνιά για διάβασμα ή μια άνετη πολυθρόνα. Αυτή η περιοχή πρέπει να είναι μακριά από περισπασμούς και να προσφέρει μια ήσυχη και χαλαρωτική στιγμή.

Προσθέστε αρώματα

Τα αρωματικά κεριά, τα αιθέρια έλαια και το ποτ πουρί μπορούν να προσθέσουν στη ζεστή ατμόσφαιρα του σπιτιού σας. Επιλέξτε αρώματα που είναι ανακουφιστικά και χαλαρωτικά, όπως κανέλα ή βανίλια.

Διατηρήστε το καθαρό

Ένα καθαρό και οργανωμένο σπίτι είναι αμέσως πιο ζεστό και φιλόξενο. Ο τακτικός καθαρισμός και η απορρόφηση θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε έναν τακτοποιημένο και φιλόξενο χώρο. Εξάλλου η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά!

Η διάθεσή μας εξαρτάται σε μαγάλο βαθμό από την ατμόσφαιρα που έχει το σπίτι μας. Ειδικά τώρα που βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα, και είναι τέλεια να μαζυόμαστε παρέες στο σπίτι για κρασάκι και παιχνίδια, ένα cozy σπίτι ειναι φιλόξενο, ζεστό και δημιουργεί ηρεμία και χαλάρωση.