Πόσες φορές δεν έχουμε συνδέσει μια μυρωδιά με μια ανάμνηση ή κατάσταση; Εγώ για παράδειγμα αντιλαμβάνομαι πως ήρθαν τα Χριστούγεννα μόλις η μητέρα μου βγάλει από τον φούρνο το πρώτο ταψί με τους κουραμπιέδες. Το σπίτι μοσχοβολά φρέσκο βούτυρο και ποτό…(δεν θα αποκαλύψω την μυστική συνταγή, αλλά ελπίζω να την εξασφαλίσω για το site) και ξέρω πως για ακόμα μία χρονιά ο Άη Βασίλης έρχεται στην πόλη (Santa Claus is coming to town!!!).

Φέτος η IKEA προτρέπει όλους μας να απολαύσουμε τις γιορτές και παρουσιάζει τα “σύνεργα” για να μετατρέψετε την κουζίνα σας σε ένα χώρο μαγικό. Αφεθείτε στην μαγεία των εορτών κι αφήστε το σπίτι σας να γεμίσει από μυρωδιές γαρύφαλλου, κανέλας για τα μελομακάρονα, τους κουραμπιέδες, τις δίπλες, τα μπισκότα, τα κέικ, τα γλυκά.

Και θυμηθείτε πως αφού τα φετινά Χριστούγεννα μας βρίσκουν εν μέσω της οικονομικής κρίσης είναι όμορφο να αντλούμε ευχαρίστηση από τις παραδόσεις που μας φέρνουν κοντά σε αγαπημένα πρόσωπα. Καθίστε δίπλα στα παιδιά σας στον πάγκο της κουζίνας και δημιουργήστε μαζί τους παραδοσιακά γλυκίσματα και μπισκότα.

Επίσης, μπορείτε να δώσετε τις πιο “γλυκές” ευχές στους δικούς σας προσφέροντάς τους τα γλυκά που δημιουργήσατε φέτος στην κουζίνα-εργαστήρι του Άη Βασίλη. Πραγματικά κανένας δεν πρόκειται να ενδιαφερθεί για την χρηματική αξία του δώρου σας.

Τελευταίο tip; Κάντε μια βόλτα στα καταστήματα IKEA, κι όταν επιστρέψετε στο σπίτι ανοίξτε τις σακούλες, βάλτε το CD του Frank Sinatra κι αρχίστε να δημιουργείτε!