Λίγο πριν παραδώσει τα “σκήπτρα” του, μιας και είναι ο νικητής του New Designers Award της 17ης Αthens Xclusive Designers Week, είχαμε την ευκαιρία να ρωτήσουμε τον Dimitrios Ordoulidis για τις αλλαγές που έφερε στην καριέρα του η κατάκτηση του βραβείου, για το σχεδιαστικό του στυλ, το μέλλον της ελληνικής μόδας αλλά και για το τι να περιμένουμε από την παρουσίαση της πρώτης ολοκληρωμένης συλλογής του που θα πραγματοποιηθεί σε λίγες μέρες την Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2015 στις 21:30, στο πλαίσιο της 18ης Αthens Xclusive Designers Week.

Ο “δολοφόνος επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος”, κι αυτή τη φορά για να παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη συλλογή. Τι να περιμένουμε να δούμε στη συλλογή “Sexual Abstract (regenerate desire)” που θα παρουσιάσετε στην 18η ΑXDW;

Η καινούρια μου συλλογή που θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο της εβδομάδας μόδας της Αθήνας ονομάζεται “Sexual Abstract” και αφορά την επιθυμία μας να παρουσιάσουμε μία ωραιοποιημένη εικόνα μας προς έξω, κοινώς μιλά για την ανάγκη μας να νιώθουμε ποθητοί και όμορφοι.

συνέντευξη Dimitrios Ordoulidis

Dimitrios Ordoulidis Collection στην 17η AXDW

Είστε ο νικητής του Best New Designer Award της 17η ΑXDW. Η κατάκτηση του βραβείου έχει φέρει αλλαγές στην καριέρα σας κι αν ναι, τι έχει αλλάξει;

Το βραβείο που κέρδισα είναι το πιο σημαντικό βραβείο για κάποιον νέο Έλληνα σχεδιαστή. Αρχικά κέρδισα την αυτοπεποίθηση που κάθε σχεδιαστής μόδας χρειάζεται στο ξεκίνημα της καριέρας του. Μέσα από την βράβευση μου ξεκίνησα τη συνεργασία μου με τη γνωστή αλυσίδα καταστημάτων Underground. Συγκεκριμένα θα γίνει μία συλλογή που θα πωλείται στις μπουτίκ της Underground στη Μύκονο καθώς επίσης και σε συγκεκριμένο δίκτυο πελατών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επίσης, το όνομα μου άρχισε να προβάλλεται πάρα πολύ γρήγορα. Όλο το team της  Athens Xclusive Designers Week με βοήθησε πάρα πολύ στο να αποκτήσω μία μεγάλη δημοσιότητα μέσω του μεγάλου δικτύου στα ελληνικά και στα ξένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

συνέντευξη Dimitrios Ordoulidis

Dimitrios Ordoulidis Collection στην 17η AXDW

Έχετε δηλώσει πως «το ταλέντο είναι απλώς η σκιά του συνόλου, αλλά η σκληρή δουλειά είναι που χαρίζει το φως». Πιστεύετε πως σε αυτή την άποψη συνέβαλλαν οι σπουδές σας στο σχέδιο μόδας στη σχολή του Düsseldorf, σε μια χώρα δηλαδή που έχει συνδεθεί με τη μεθοδικότητα;

Όντως έχω κάνει αυτή τη δήλωση στο παρελθόν. Μέσα από την τετράμηνη πρακτική μου στο στούντιο του κυρίου Γεωργίου Ελευθεριάδη κατάλαβα ότι πραγματικά η συντονισμένη σωστή δουλειά σε συνδυασμό πάντα με μεγάλη αγάπη και ταπεινότητα μπορεί να οδηγήσει σε ένα σωστό αποτέλεσμα. Σαφώς και οι σπουδές μου στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Γερμανία συνέβαλλαν, καθώς η Γερμανία είναι μία χώρα που φημίζεται για την τεχνική της κατάρτιση και για την λεπτομέρεια στον εργασιακό χώρο σε όλους τομείς.

Πως θα προσδιορίζατε το σχεδιαστικό σας στυλ; Έχετε μόνιμες πηγές έμπνευσης;

Το σχεδιαστικό μου στιλ είναι μινιμαλιστικό, αρχιτεκτονικό με πολλές λεπτομέρειες. Χρησιμοποιώ πολύ ίσιες γραμμές και όχι πολύ έντονα χρώματα. Επίσης ένα χαρακτηριστικό του στυλ μου είναι το unisex στοιχείο. Ως μόνιμη πηγή έμπνευσης θα αναφέρω την αρχιτεκτονική.

συνέντευξη Dimitrios Ordoulidis

Dimitrios Ordoulidis Collection στην 17η AXDW

Είστε ένα από τα νέα ταλέντα της ελληνικής μόδας, πως βλέπετε το μέλλον της;

Θεωρώ πως η ελληνική μόδα έχει πάρα πολύ καλό μέλλον. Πιστεύω ότι λόγω της οικονομικής κρίσης σταμάτησε να υπάρχει η ξενομανία με αποτέλεσμα να γνωρίσουμε πολύ πολύ καλύτερα τους Έλληνες σχεδιαστές. Θεωρώ ότι οι Έλληνες σχεδιαστές έχουν πλούσιο ταλέντο και ότι ο χώρος της μόδας μελλοντικά θα τους ανήκει.

Ευχαριστούμε τον Δημήτριο Ορδουλίδη για τις απαντήσεις του και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στην παρουσίαση της πρώτης ολοκληρωμένης συλλογής του στην 18η AXDW.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, τους δημιουργούς και τις παράλληλες εκδηλώσεις της 18ης ΑXDW μπορείτε να επισκεφθείτε το site της διοργάνωσης.