Το πρώτο ραντεβού είναι ωραίο, γιατί όχι μόνο βγαίνεις με κάποιον που προφανώς σ’αρέσει έστω και λίγο, αλλά και γιατί έχει αυτό το απρόσμενο που δεν ξέρεις πώς θα εξελιχθεί. Η αγωνία και ο κόμπος στο στομάχι δεν είναι μόνο γιατί θες να πάει καλά και από τις δύο μεριές, αλλά γιατί υπάρχει το ενδεχόμενο να πάει και πολύ χάλια.

Ας κρατήσουμε το δεύτερο σκέλος. Βγαίνεις λοιπόν με κάποιον, αλλά στην μία ώρα έχεις καταλάβει ότι έχεις πλήξει από την βαρεμάρα και ότι ο τύπος δεν έχει κανένα μα κανένα ενδιαφέρον. Τι κάνεις; Πέρα από το να θες δια καώς να φύγεις τρέχοντας όσο πιο γρήγορα γίνεται; Χρησιμοποιείς τα μεγάλα μέσα. Όπου μεγάλα μέσα βάλε την κολλητή σου από δίπλα.

Οι παρακάτω δικαιολογίες, είναι παντός καιρού και έχουν φανεί από την ιστορία πόσο αποτελεσματικές είναι. Τουλάχιστον στο να φύγεις μια ώρα αρχύτερα.

 

1. Η κολλητή σου είναι η σωτήρας σου

Έχει φύγει μηνυματάκι στην κολλητή, η οποία βρίσκεται stand by πάνω απ’το κινητό περιμένοντας τις εξελίξεις από το ραντεβού, για να σε πάρει τηλέφωνο να σου πει κάτι πραγματικά συνταρακτικό. Ότι χώρισε, για παράδειγμα. Προσοχή! Η κολλητή πρέπει να μπει στο mood της συνταρακτικής είδησης αλλιώς θα σας πιάσουν τα γέλια. Αποτελέσμα; Ζητάς συγγνώμη γιατί πρέπει αναγκαστικά να φύγεις. Δεν το θες, αλλά πρέπει.

2. Κάτι κακό συνέβη στην δουλειά

Αυτή είναι μια δικαιολογία που δεν γίνεται να μην πιάσει. Η δουλειά προηγείται, άλλωστε. Προφασίσου ότι μόλις εκείνη την στιγμή συνέβη κάτι πολύ σοβαρό στην δουλειά και πρέπει να πας σπίτι να το τσεκάρεις. Προσοχή! Αν είναι να πας να βρεις τις φίλες σου μετά, φρόντισε να αλλάξεις περιοχή.

3. Κάποιος πεθαίνει (χτύπα ξύλο)

Εντάξει όχι πεθαίνει, αλλά κάποιος από την οικογένεια σου δε νιώθει πολύ καλά και ενδεχομένως να μεταφερθεί σε κάποιον γιατρό. Απαραίτητη βοήθεια και ευχαριστίες ξανά στην κολλητή για το τηλέφωνο που θα πάρει.

4. Δε νιώθεις πολύ καλά

Πονοκέφαλος, δέκατα, ζαλάδα, στομάχι, όλα σε ενοχλούν. Πρέπει να φύγεις επειγόντως γιατί πραγματικά είσαι χάλια. Θα επανορθώσεις άλλη φορά που θα είσαι σίγουρα καλύτερα.

5. Πέθανε η γάτα σου

Κρίμα το ζωντανό, αλλά πρέπει να το πεθάνεις για λίγο προκειμένου να φύγεις. Έχει ειπωθεί πάντως σαν δικαιολογία έχω να σου πω και όντως είναι πιστευτό. Έχεις, δεν έχεις γάτα.

Για να λέμε όμως και αλήθειες, αν δεν περνάς καλά σε ένα ραντεβού, μπορείς να κάνεις υπομονή μέχρι να τελειώσει η βασανιστική διαδικασία και μετά απλά να ξεκαθαρίσεις την θέση σου. Στο κάτω-κάτω, μπορεί κι εκείνος να μην έδωσε τον καλύτερο του εαυτό και να τον παρεξήγησες. Αν πετάει ρουκέτες όμως, τότε όντως δεν υπάρχει σωτηρία.

anigif_enhanced-buzz-21965-1388170094-1