Πολλοί ηθοποιοί του Χόλιγουντ αλλά και διάσημοι επιχειρηματίες στέκονται στο πλευρό της Ουκρανίας και προσφέρουν οικονομική αλλά και ανθρωπιστική βοήθεια.

Blake Lively και Ryan Reynolds

Σύμφωνα με το NBC News, Blake Lively και Ryan Reynolds έχουν δεσμευτεί να διπλασιάσουν κάθε δολάριο που δωρίζεται στην Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες έως του ποσού του 1 εκατ. δολαρίων. Το φιλανθρωπικό έργο του ζευγαριού είναι γνωστό καθώς όλα αυτά τα χρόνια έχει συνεισφέρει σε διάφορα προγράμματα όπως το Πρόγραμμα Indigenous Mentorship του B.C’s Great Bear Rainforest. Επιπλέον έχει ξεκινήσει την εκστρατεία Ugly Sweater για να βοηθήσει το Νοσοκομείο για Άρρωστα Παιδιά, το οποίο συγκέντρωσε πρόσφατα 640.000 $.

 

Angelina Jolie

Τα τελευταία χρόνια η Angelina Jolie συνεργάζεται στενά με τα Ηνωμένα Έθνη, ενώ διορίστηκε ως Ειδική Απεσταλμένη για την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες εκφράζοντας την ανησυχία της για τις ζωές που χάνονται. Μέσα απο τους λογαριασμούς της στα social media ανέφερε οτι τα Ηνωμένα Έθνη συνεργάζονται στενά με γειτονικές χώρες για να προσφέρουν καταφύγιο στους Ουκρανούς πολίτες που εγκαταλείπουν τη χώρα, αριθμός που εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 4 εκατομμύρια.

Sean Penn

Ο Sean Penn σε αντίθεση με άλλους διάσημους που προσφέρουν βοήθεια μέσα από το διαδίκτυο, αποφάσισε να στηρίξει τη χώρα δείχνοντας σε όλο τον κόσμο ό,τι συμβαίνει εκεί σε πραγματικό χρόνο. Σύμφωνα με το Variety, επισκέφτηκε την Ουκρανία τον Νοέμβριο του 2021 με σκοπό να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ. Την πρώτη μέρα του Μαρτίου, ο ηθοποιός πήγε στην Ουκρανία και περπάτησε χιλιόμετρα μαζί με τους πρόσφυγες μέχρι τα πολωνικά σύνορα, όπου βρήκαν καταφύγιο.

 

Elon Musk

Ένας απο τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο μετά απο μήνυμα που δέχτηκε στο Twitter απο τον αντιπρόεδρο της Ουκρανίας Mykhailo Fedorov, ο οποίος ζήτησε την βοήθειά του για την παροχή πρόσβασης στο internet σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας, ενήργησε αμέσως. Ο Elon παρέδωσε υλικό από την εταιρεία του, Starlink, ώστε να παρέχει ευρυζωνική πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε απομακρυσμένες τοποθεσίες.

Mila Kunis και Ashton Kutcher

Η Mila Kunis, γεννημένη στην Ουκρανία, βλέποντας την πατρίδα της να υποφέρει δεν μπορούσε να κάνει κάτι λιγότερο απο το να αναλάβει δράση για να βοηθήσει τον Ουκρανικό λαό. Ο Kutcher είναι επενδυτής στην Airbnb η οποία προσφέρει σε 100.000 πρόσφυγες δωρεάν υπηρεσίες στέγασης και φιλοξενίας σε γειτονικές χώρες. Επίσης το ζευγάρι ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα με βίντεο στο Instagram, προχώρησαν σε δωρεά 3 εκατομμυρίων δολαρίων σε οργανισμό που θα προσφέρει βοήθεια στα θύματα του πολέμου. Ως στόχο όμως έθεσαν, με δημόσια έκκληση, να συγκεντρώσουν 30 εκατομμύρια δολάρια.