Περιποιηθείτε την οικογένεια και τους φίλους σας με αυτό το υγιεινό επιδόρπιο σοκολάτας. Είναι ένα απολαυστικό κλείσιμο σε ένα δείπνο ή ένα οικογενειακό γεύμα το Σαββατοκύριακο.

Συστατικά

Για τη βάση μπισκότου

  • 150 γρ μπισκότα digestive με επικάλυψη μαύρης σοκολάτας και 30% λιγότερη ζάχαρη (περίπου 10)
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 45 γρ βούτυρο, λιωμένο, συν επιπλέον για το ταψί

Για το cheesecake

  • 150 γρ μαύρη σοκολάτα
  • 120 ml διπλή κρέμα
  • 2 κουταλάκι του γλυκού κακάο σε σκόνη
  • 200 γρ τυρί κρέμα πλήρες
  • 115 γρ ζάχαρη άχνη

Μέθοδος

ΒΗΜΑ 1

Για να φτιάξετε τη βάση του μπισκότου, συνθλίψτε τα μπισκότα digestive με έναν πλάστη ή μπλιτσάρετε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, στη συνέχεια ρίξτε τα σε ένα μπολ με τη ζάχαρη και το βούτυρο και ανακατέψτε να ενωθούν. Βουτυρώνουμε και στρώνουμε μια φόρμα ελατηρίου 18 εκ. και ρίχνουμε το μείγμα των μπισκότων, σπρώχνοντάς το προς τα κάτω με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

ΒΗΜΑ 2

Για να φτιάξετε το cheesecake, λιώστε τη σοκολάτα σε μικρές δόσεις στο φούρνο μικροκυμάτων και μετά αφήστε την να κρυώσει ελαφρώς. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε ένα μεγάλο μπολ χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό σύρμα μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές και μετά προσθέστε τη σκόνη κακάο. Χτυπάμε μαζί το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη και μετά προσθέτουμε το μείγμα της κρέμας και την κρυωμένη σοκολάτα.

ΒΗΜΑ 3

Απλώστε το μείγμα του cheesecake πάνω από τη βάση του μπισκότου, ισιώνοντάς το με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Μεταφέρετε στην κατάψυξη και καταψύξτε για 2 ώρες ή μέχρι να δέσει. Βγάζετε από τη φόρμα και αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσει για περίπου 20 λεπτά πριν σερβίρετε.

Καλή επιτυχία!