Μια πολύ καλή ευκαιρία για να κάνεις pancake και να ευχαριστηθείς και τη γεύση τους αλλά και την διαδικασία είναι η Κυριακή το πρωί. Ξύπνησα κι εγώ μια Κυριακή με τρομερή όρεξη για pancakes. Τα κλασσικά pancakes μπορείς να τα συνδιάσεις με ότι θέλεις. Τι γίνεται όμως αν θέλεις να ενσωματώσεις τη γεύση που θέλεις μέσα στα pancake;  Έτσι σκέφτηκα κι εγώ, ας δω τι έχω μέσα στο ψυγείο και αν μπορώ να δημιουργήσω. Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό, συνδυασμός μπανάνας και κρανμπερις μέσα στα pancakes.

Τα υλικά που θα χρειαστείς:
1 κούπα γιαούρτι
Χυμό από δύο πορτοκάλια
1 κούπα αλέυρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά της σούπας μπεικιν παουντερ
1 μπανάνα
3 κουταλιές τησ σούπας κρανμπερις
2 κουταλιές τις σούπας βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Εκτέλεση:
Λιώνουμε το βούτυρο. Κατόπιν το χτυπάμε μαζί με τη ζάχαρη και το αυγό. Λιώνουμε την μπανάνα με ένα πηρούνι και την προσθέτουμε μαζί με το γιαούρτι μέσα στο χυλό μας και συνεχίζουμε το χτύπημα. Τέλος προσθέτουμε το μπείκιν και τη σόδα στο αλέυρι και τα προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα μας. Τέλος προσθετουμε το χυμό πορτοκαλιού και τα κρανμπερις και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.

Ζεσταίνουμε το τηγάνι μας σε μέτρια φωτιά, και προσθέτουμε με μια κουτάλα τον χυλό μας. Μόλις ψηθεί από την μία πλευρά το γυρίζεις και από την άλλη για ένα λεπτό και είναι έτοιμο. Συνεχίζουμε το ίδιο με τον υπόλοιπο χυλό. Η υφή δεν θα είναι σαν τα κλασικά pancakes. Δεν θα έχουν την ίδια ελαστικότητα και μπορεί να σου θυμίζει περισσότερο ομελέτα. Στο τέλος όμως το αποτέλεσμα στην εμφάνιση και στην γεύση θα σας δικαιώσει.

Giannis Paraschos