Μια απίθανη λευκή Χριστουγεννιάτικη τούρτα όπως το χιόνι και γλυκιά όπως τα Χριστούγεννα.

Υλικά

Για το κέικ

3 αυγά

⅓ φλιτζανιού ζάχαρη

⅓ φλιτζάνι αλεύρι

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για την επικάλυψη

1¼ φλιτζάνια κρέμα γάλακτος

350 g λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη

250 g μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα

Εκτέλεση

Για το κέικ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνουμε – αλευρώνουμε ένα ταψί. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, τη βανίλια και τη ζάχαρη για τρία λεπτά με το μίξερ. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και στη συνέχεια το προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας απαλά. Απλώνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 17 λεπτά.

Για την επικάλυψη

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι το σημείο βρασμού και προσθέτουμε τη λευκή σοκολάτα ανακατεύοντας με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει τελείως. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει τελείως και τέλος προσθέτουμε το μασκαρπόνε χτυπώντας καλά. Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα πάνω από τη βάση και αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για δύο ώρες.