Θέλετε ένα εύκολο λαχταριστό γλυκάκι; Αυτή η συνταγή για ψητά μήλα με κανέλα είναι τόσο νόστιμη. Θυμίζει την γέμιση της μηλόπιτας, γι’ αυτό θα σας φανεί πολύ οικεία η παρασκευή του. Πάμε να δούμε τι θα χρειαστείτε και πως θα το φτιάξετε.

Τι θα χρειαστείτε για τα ψητά μήλα με κανέλα;

  • 6 φλ. κομμένα μήλα
  • 1/2 φλ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κτσ κορν φλάουρ
  • 1 κτγ κανέλα
  • 1/2 κτγ γαρύφαλλο
  • 2 κτσ γιαούρτι ή sour cream
  • 1 κτσ χυμός λεμόνι
  • 2 κτσ βούτυρο

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C. Βουτυρώστε ένα ταψί.
  2. Ξεφλουδίστε τα μήλα.
  3. Σε ένα μπλοκάκι, αναμιγνύετε την ζάχαρη, το κορν φλάουρ, την κανέλα και το γαρύφαλλο.
  4. Τώρα, προσθέστε στο μείγμα τα μήλα και ανακατέψτε καλά.
  5. Απλώστε τα μήλα στο ταψί και ρίξτε λίγο βούτυρο από πάνω τους.
  6. Ψήστε τα μήλα στους 200°C για 30 με 45 λεπτά, μέχρι τα μήλα να γίνουν μαλακά και χρυσαφένια. Περίπου στην μέση του χρόνου, γυρίστε τα μήλα.
  7. Σερβίρετε τα μήλα με λίγο γιαούρτι ή sour cream ή μια μπάλα παγωτό βανίλια.

Δείτε ακόμη: Υπερ-απολαυστικά vegan brownies εύκολα, γρήγορα και απλά!