Μπορεί να μη σου αρέσει ο καφές ή μπορεί να προσπαθείς να κάνεις μια μικρή αποτοξίνωση από αυτόν αυτή την εποχή ή μπορεί και να σου τελείωσε μόλις και να νιώθεις πιο ζόμπι κι από… ζόμπι. Το σημαντικό είναι ότι παρακάτω θα βρεις όλους τους τρόπους να ξυπνήσεις και να γυρίσεις πίσω στους… ζωντανούς!

Τσάι

Σίγουρα δε ξαφνιάζεσαι που το βλέπεις εδώ, άλλωστε είναι γνωστό ότι το τσάι περιέχει καφεΐνη. Ενδιαφέρον είναι ότι περισσότερη καφεΐνη περιέχει το πράσινο τσάι, καθώς διαθέτει σχεδόν διπλάσια ποσότητα καφεΐνης από το μαύρο. Παρόλα αυτά, το ποσοστό καφεΐνης στο τσάι είναι πολύ πιο χαμηλό από αυτό του καφέ, κάνοντάς το ένα λογικό υποκατάστατο, καθώς θα σε ξυπνήσει δίχως τις “τσίτες”.

tea

Μήλα

Τα μήλα περιέχουν φρουκτόζη, όπως πολλά φρούτα (τα οποία επίσης θα σε ξυπνήσουν εάν για κάποιο λόγο μισείς τα μήλα). Η φρουκτόζη δύναται να  κυκλοφορήσει στον οργανισμό σου πιο αργά από τη ζάχαρη και θα καταφέρει να σε ξυπνήσει.

apples

Χλιαρό ντουζ

Κάνοντας ντουζ με δροσερό νερό θα καταφέρει να σε αναζωογονήσει ακόμα και χωρίς να φας πρωινό, αντίθετα από το ζεστό το οποίο θα σε έστελνε κατευθείαν πίσω στο λήθαργο. Με το ντουζ οι μύες σου θα σφίξουν και όλο το σώμα σου θα ετοιμαστεί για δράση σε χρόνο dt!

Νερό

Εκτός από το ντουζ, το νερό θα κάνει πολύ καλό στον οργανισμό σου και αν το καταναλώσεις, οπότε αξίζει να πιεις ένα ποτηράκι νερό για να ξυπνήσεις τον οργανισμό σου μια και καλή!

Αναψυκτικά

Πάλι κάτι που ήξερες ότι θα δεις στη λίστα, τα περισσότερα αναψυκτικά περιέχουν αρκετή καφεΐνη για να σε βγάλουν από τη γλυκιά πρωινή ζαλάδα του ύπνου. Είτε διαλέξεις μια ταπεινή Coca Cola, είτε οποιοδήποτε energy drink, μπορείς να είσαι σίγουρη ότι δε θα συνεχίσεις να κοιμάσαι (πρόσεχε μόνο να καταναλώνεις τα αναψυκτικά με μέτρο ώστε να μην επηρεάσουν την υγεία σου).

soft-drink

Φως και άσκηση

Άνοιξε τις κουρτίνες, απόλαυσε (“απόλαυσε”, λέμε τώρα άμα έχεις μόλις ξυπνήσει) το φως της μέρας και δοκίμασε να κάνεις μια-δυο ασκήσεις (όπως σου προτείνω εδώ). Θα δεις ότι μέχρι να φας το πρωινό σου θα νιώθεις άλλος άνθρωπος!

Φαγητό

Είναι αρκετά ασφαλές να υποθέσεις ότι το να φας πρωινό θα σε βοηθήσει να ξυπνήσεις. Με το φαγητό θα δώσεις στον οργανισμό σου τα θρεπτικά συστατικά που θα χρειαστεί μέσα στη μέρα και επίσης κρατάς σε εγρήγορση το σώμα σου!

breakfast