Μάντρα: Σύντομες λεκτικές φράσεις σανσκριτικής προέλευσης που επαναλαμβάνονται καθημερινά κι έχουν στόχο να φέρουν αρμονία στη ζωή του ατόμου που το απαγγέλει.

Γιατί σου αναφέρω τι είναι το μάντρα; Γιατί τις ακόλουθες συμβουλές ζωής είναι καλό να τις μετατρέψεις σε μάντρα σου, να μην τις ξεχνάς και να τις εφαρμόζεις καθημερινά:

  1. Μάθε τον εαυτό σου. Γιατί το να κατασταλάξεις σε πεποιθήσεις, όνειρα και στόχους θα σε βοηθήσει να βιώσεις μια ουσιαστική ζωή.
  2. Ζήσε τη στιγμή. Ω, ναι. Κάθε φορά που κολλάς στο παρελθόν και ονειροπολείς για το μέλλον, χάνεις το παρόν.
  3. Μην υποθέτεις. Ρώτα.
  4. Να έχεις υπομονή κι επιμονή. Λίγα πράγματα κατακτώνται με την πρώτη προσπάθεια. Άσε που το timing έχει δικό του ωράριο που δε συμφωνεί πάντα με το δικό σου.
  5. Σταμάτα να προσπαθείς να εντυπωσιάσεις τους πάντες. Α. Είναι κουραστικό για εσένα. Β. Είναι αδύνατον να σε συμπαθήσουν όλοι (όπως κι εσύ δεν τους συμπαθείς όλους) και Γ. Αν προσπαθείς να ευχαριστήσεις τους άλλους δεν θα σου μένει χρόνος και ενέργεια να ευχαριστείς τον εαυτό σου.
  6. Η ζωή δεν είναι δίκαιη. Επανέλαβε 10 φορές μετά από εμένα: Η ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΗ (τι να κάνουμε;)
  7. Να συμπεριφέρεσαι στους άλλους όπως θα ήθελες να σου συμπεριφέρονται.
  8. Να μαθαίνεις κάτι καινούργιο κάθε μέρα. Οι ερωτήσεις και η περιέργεια δεν έχουν ηλικία και η γνώση κρατά τον εγκέφαλο νέο.
  9. Δούλευε σκληρά και ταπεινά & άφησε την επιτυχία σου να κάνει θόρυβο!
  10. Αγάπα!