Αυτές τις τελευταίες εβδομάδες ζούμε το ελληνικό #MeToo, ωστόσο συνεχίζουν να απασχολούν την επικαιρότητα και οι δράσεις των ξένων κακοποιητών, όπως η περίπτωση του γνωστού και πολύ πετυχημένου σχεδιαστή, Alexander Wang. Πριν ένα μήνα, ο αμερικανός κατηγορήθηκε από δεκάδες άντρες, ανώνυμα και επώνυμα για σεξουαλική επίθεση, βιασμό, παρενόχληση και για νάρκωση των θυμάτων του. Την αρχή έκανε το μοντέλο Όουεν Μούνεϊ κατηγόρησε τον σχεδιαστή μόδας για ανάρμοστη συμπεριφορά σε κλαμπ της Νέας Υόρκης το 2017 και η αποκάλυψη οδήγησε σε κύμα καταγγελιών εναντίον του Ουάνγκ.

Αν και ο Όουεν Μούνεϊ δεν ανέφερε όνομα έκανε λόγο για «πολύ διάσημο σχεδιαστή μόδας» και σύντομα οι ισχυρισμοί συνδέθηκαν με τον γεννημένο στο Σαν Φρανσίσκο, από γονείς από την Ταϊβάν, σχεδιαστή μόδας.

Διαβάστε περισσότερα για την υπόθεση σεξουαλικών επιθέσεων του Alexander Wang εδώ

Όσο περνούν οι μέρες, όλο και περισσότεροι άνδρες παίρνουν το θάρρος να μιλήσουν για την εμπειρία τους με τον σχεδιαστή. Αυτή τη φορά ο David Casavant, στιλίστας και υπεύθυνος αρχείου μόδας από τη Νέα Υόρκη σε δηλώσεις του στους New York Times υποστήριξε ότι σχεδιαστής μόδας τον πλησίασε σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο Μπρούκλιν τον Ιανουάριο του 2017 και του έβγαλε τα ρούχα.

O στυλίστας David Casavant, υπεύθυνος για την νέα καταγγελία κατά του Wang

Νέα καταγγελία κατά του Alexander Wang

«Ήμουν προφανώς σε ευάλωτη κατάσταση», είπε ο καταγγέλλων σημειώνοντας ότι ήταν μεθυσμένος. «Πρόθεσή του Alexander Wang», όπως τόνισε, «ήταν να τον ταπεινώσει» . Επίσης, ανέφερε πως και «άλλη φορά προσπάθησε να τον γδύσει σε άλλο κλαμπ».

«Ακόμα κι αν είναι σε πάρτι πολύ αργά το βράδυ, δεν νομίζω ότι είναι φυσιολογική συμπεριφορά», πρόσθεσε.

Ο σχεδιαστής μόδας αρνήθηκε τους ισχυρισμούς μέσω επιστολής που εστάλη στην εφημερίδα «The New York Times» από τον δικηγόρο του, Έρικ Μ. Τζορτζ.

Στην επιστολή διατυπώνονται κατηγορίες εναντίον του στυλίστα και σημειώνεται ότι ο Ντέιβιντ Κάσαβαντ είχε «αδιαμφισβήτητη προσωπική έχθρα για πολλά χρόνια εναντίον του κ. Ουάνγκ».

Σε απάντηση, η δικηγόρος του Κάσαβαντ, Λίζα Μπλουμ είπε: «Ο κ. Κάσαβαντ εμμένει στη μαρτυρία του». Έκανε επίσης λόγο για «γελοίες, προσωπικές επιθέσεις», του Alexander Wang που λένε πολλά για εκείνον.

Δεν αισθάνθηκα ότι υπήρξε η κατάλληλη απάντηση από τη βιομηχανία της μόδας, είπε ο Ντέιβιντ Κάσαβαντ για τις καταγγελίες που διατύπωσε σε βάρος του Ουάνγκ.

«Το καταλαβαίνω ήταν κυρίως ανώνυμες, οπότε όλα καλά. Όμως εδώ είμαι. Κάθομαι ενώπιον σας, λέω ποιος είμαι, δεν είμαι πλέον ανώνυμος», τόνισε.