Τα τελευταία χρόνια, και ειδικά από την πανδημία και μετά, η επιστροφή στο γραφείο έχει αλλάξει σε σχέση με παλαιότερα, αφού η τεχνολογία έχει γίνει πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής μας εργασίας! Για κάποιους αυτό σημαίνει πιο προηγμένα τεχνολογικά συστήματα στο γραφείο, ενώ για άλλους τηλεργασία, η οποία φυσικά δεν μπορεί να είναι εφικτή χωρίς τον κατάλληλο τεχνολογικό εξοπλισμό. Με λίγα λόγια, τα πάντα σήμερα είναι digital!

Τώρα όμως που όλοι σιγά-σιγά γυρνάμε από τις καλοκαιρινές μας διακοπές και ετοιμαζόμαστε να μπούμε και πάλι στην καθημερινότητα του γραφείου, πώς μπορεί η digital επιστροφή σε αυτό να γίνει πιο ομαλά; Συνέχισε να διαβάζεις, για να μάθεις!

Φρόντισε για την ευεξία σου

Μπορεί να ακούγεται αυτονόητο, όμως δεν είναι! Στην πραγματικότητα το να φροντίσεις την ευεξία σου είναι το πρώτο και πιο βασικό βήμα που θα πρέπει να κάνεις. Γιατί; Επειδή ο digital κόσμος στον οποίο ζούμε ενέχει κινδύνους τόσο για τη σωματική, όσο και για την ψυχική μας υγεία. Ένα από τα πράγματα λοιπόν που θα πρέπει να κάνεις πριν αρχίσεις να περνάς πολλές συνεχόμενες ώρες μπροστά σε μία οθόνη είναι να προμηθευτείς τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Η αίσθηση που καταπονείται περισσότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας, από οποιαδήποτε δραστηριότητα και πόσω μάλλον από τις ώρες που περνάς μπροστά στην οθόνη είναι φυσικά η όραση! Γι’ αυτό είναι σημαντικό να επιλέξεις ένα ζευγάρι γυαλιά με ποιοτικούς φακούς με τις κατάλληλες όμως επιστρώσεις, όπως η επίστρωση crizal prevencia, ώστε να προστατευτούν τα μάτια σου από το επιβλαβές μπλε-ιώδες φως της οθόνης. Πέρα από τους σωστούς φακούς όμως, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να φροντίσεις την ευεξία των ματιών σου, όπως τα τακτικά διαλείμματα και η τήρηση των κανόνων υγιεινής. Μην τα παραβλέπεις!

Οργανώσου με ένα online calendar

Όσον αφορά στη ζωή στο γραφείο, η οργάνωση είναι το παν! Ευτυχώς, η digital εποχή στην οποία ζούμε μας προσφέρει αμέτρητους τρόπους για να οργανωθούμε πολύ πιο εύκολα και γρήγορα, χρησιμοποιώντας εργαλεία όπως τα online calendars. Αν θέλεις λοιπόν να είσαι συνεχώς ενήμερος για τις προσεχείς υποχρεώσεις και συναντήσεις που έχεις, χωρίς να χρειάζεται να ψάχνεις ανάμεσα στις σελίδες της ατζέντας σου, ένα ψηφιακό ημερολόγιο θα σου λύσει τα χέρια!

Επομένως, με το που γυρίσεις στο γραφείο, άρχισε αμέσως να οργανώνεις το online calendar σου, είτε χρησιμοποιείς Google Calendar, είτε κάποιο άλλο app, όπως το Clockwise, με όλα τα meetings και τις διορίες σου. Το καλό είναι ότι μπορείς να το κάνεις από οποιαδήποτε συσκευή -το tablet, το κινητό ή τον υπολογιστή σου-, έτσι μπορείς να οργανωθείς είτε δουλεύεις από το σπίτι, είτε από το γραφείο.

Κάνε ψηφιακή και τεχνολογική αναβάθμιση

Όπως είπαμε και παραπάνω, στη σημερινή εποχή όλα γίνονται ψηφιακά. Αυτό σημαίνει ότι η τεχνολογία είναι απαραίτητη για να μπορούμε να δουλεύουμε άνετα, γρήγορα και αποτελεσματικά! Επομένως, είναι σημαντικό να επενδύσεις σε digital εργαλεία τελευταίας τεχνολογίας, τα οποία πληρούν όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές.

Όσον αφορά στο χώρο του γραφείου, καλό είναι να αναβαθμίσεις όλα τα λογισμικά και τις εφαρμογές που χρησιμοποιείς, από το antivirus, μέχρι και τις εφαρμογές κοινοποίησης αρχείων. Για ό,τι δεν είσαι σίγουρος ότι μπορείς να κάνεις μόνος σου, ζήτα τη βοήθεια του τμήματος IT της εταιρείας σου, το οποίο ξέρει ακριβώς πως να εγκαταστήσει και να αναβαθμίσει τα προγράμματα που σε ενδιαφέρουν!

Ξεκαθάρισε τα email σου

Η επιστροφή στο γραφείο σηματοδοτεί μία νέα αρχή, οπότε είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να κάνεις ένα καλό ξεκαθάρισμα στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο! Δεδομένου ότι τα email είναι ο πιο συνηθισμένος και δημοφιλής τρόπος επικοινωνίας στο γραφείο, σίγουρα έχεις συγκεντρώσει εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες μηνύματα στο inbox σου, πολλά από τα οποία δεν τα χρειάζεσαι πλέον.

Βρες λοιπόν τα περιττά email (διαφημιστικά, spam, κτλ) που πιάνουν χώρο στο inbox σου και μετάφερέ τα στον κάδο απορριμμάτων. Έπειτα, οργάνωσε τα email που θέλεις και χρειάζεσαι σε φακέλους, ώστε να μπορείς να τα βρίσκεις πιο εύκολα και βάλε ετικέτες που κατηγοριοποιούν τα μηνύματά σου, κάνοντας την αναζήτηση πιο εύκολη. Θα δεις ότι αφιερώνοντας λίγο μόνο χρόνο στην οργάνωση των email σου, θα μπορείς να επικοινωνείς πολύ πιο εύκολα και γρήγορα!

Η επίτευξη μιας ομαλής digital επιστροφής στο γραφείο μπορεί να είναι πιο εύκολη απ’ όσο νομίζεις, αρκεί να οργανωθείς εγκαίρως και σωστά. Ακολουθώντας τα tips που μοιραστήκαμε μαζί σου, το ξεκίνημα της νέας χρονιάς στο γραφείο θα είναι πιο smooth από ποτέ!

Leave a Reply

Your email address will not be published.