Η βαφή μαλλιών στο δέρμα σας μπορεί να είναι μια κοινή και απογοητευτική «παρενέργεια» της βαφής μαλλιών που κάνετε μόνες σας στο σπίτι. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετές αποτελεσματικές μέθοδοι για να αφαιρέσετε το χρώμα από βαφή μαλλιών από το δέρμα σας χωρίς να προκαλέσετε καμία βλάβη. Δείτε 6 αποτελεσματικούς τρόπους:

Ενεργήστε γρήγορα

Το κλειδί για την επιτυχή αφαίρεση είναι να το αντιμετωπίσετε το συντομότερο δυνατό. Όσο περισσότερο κάθεται η βαφή στο δέρμα σας, τόσο πιο δύσκολο γίνεται να αφαιρεθεί.

Χρησιμοποιήστε σαπούνι και νερό

Ο απλούστερος και πιο άμεσος τρόπος για να αφαιρέσετε τη βαφή μαλλιών από το δέρμα σας είναι να πλύνετε την περιοχή με ζεστό νερό και σαπούνι. Τρίψτε απαλά το δέρμα χρησιμοποιώντας μια πετσέτα ή τα δάχτυλά σας. Αυτή η μέθοδος συχνά λειτουργεί καλά για φρέσκους λεκέδες.

Μαγειρική σόδα

Εάν το σαπούνι και το νερό δεν κάνουν το κόλπο, μπορείτε να δημιουργήσετε μια πάστα χρησιμοποιώντας μαγειρική σόδα και νερό. Ανακατέψτε τα δύο μέχρι να έχετε μια παχύρρευστη σύσταση, στη συνέχεια εφαρμόστε το στη λεκιασμένη περιοχή και τρίψτε απαλά με κυκλικές κινήσεις. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Βαζελίνη ή baby oil

Απλώστε μια μικρή ποσότητα βαζελίνης ή baby oil στο δέρμα. Τρίψτε απαλά την περιοχή για να χαλαρώσει η βαφή και, στη συνέχεια, σκουπίστε την με ένα πανί ή βαμβάκι. Αυτά τα προϊόντα μπορούν να βοηθήσουν στη διάσπαση της βαφής και να διευκολύνουν την αφαίρεσή της.

Αλκοόλ ή βερνίκι νυχιών

Το προϊόν αφαίρεσης βερνικιού νυχιών με βάση την αλκοόλη ή την ακετόνη μπορεί επίσης να είναι αποτελεσματικό στην αφαίρεση λεκέδων από βαφή μαλλιών. Απλώστε μια μικρή ποσότητα σε ένα κομμάτι βαμβάκι και τρίψτε απαλά το λεκέ. Να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε αυτά τα προϊόντα, καθώς μπορεί να στεγνώσουν στο δέρμα. Φροντίστε να ενυδατωθείτε μετά.

Τα μαλλιά σας

Η βαφή από το δέρμα σας μπορεί να φύγει αποτελεσματικά εάν πάρετε τις άκρες των μαλλιών σας που δεν είναι βαμμένα και τρίψετε την περιοχή. Η τρίχες θα απορροφήσουν την βαφή πιο εύκολα.

Να θυμάστε ότι διαφορετικοί τύποι δέρματος μπορεί να αντιδράσουν διαφορετικά σε αυτές τις μεθόδους, γι’ αυτό ξεκινήστε πάντα με τις πιο ήπιες επιλογές και αν χρειαστεί επιλέγεται έναν άλλο τρόπο. Φυσικά, η πρόληψη είναι το παν. Μην ξεκινήσετε να βάφετε τα μαλλιά σας χωρίς πρώτα να έχετε περάσει λίγο λαδάκι στα σημεία που θα έρθει η βαφή σε επαφή με το δέρμα. Η αφαίρεση των λεκέδων θα είναι μετά πολύ πιο εύκολη!

Διάβασε επίσης:

Χαρίστε στον εαυτό σας μια Βlack Friday γεμάτη ομορφιά με τις beautytech εκπλήξεις της Foreo!