Ο Καραγκιόζης, η μαριονέτα που σημάδεψε τα παιδικά μας χρόνια και μας χάρισε άφθονες στιγμές γέλιου, επιστρέφει για 3 παραστάσεις στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος! Τον Ιούλιο, ο Άθως Δανέλλης με τον Αθηναϊκό Θίασο Σκιών στήνουν τον μπερντέ τους στον Θόλο του ΚΠΙΣΝ και ζωντανεύουν μια σειρά εκλεκτών έργων από το ρεπερτόριο του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να ακολουθήσουν τον Καραγκιόζη στις περιπέτειές του και να γελάσουν με την καρδιά τους. Οι φιγούρες και τα σκηνικά που θα χρησιμοποιηθούν έχουν φιλοτεχνηθεί ειδικά για αυτές τις παραστάσεις από τον καραγκιοζοπαίκτη, ζωγράφο και φιγουροποιό Γιάννη Παπαδόπουλο – Γιουβάν.

Ο Ήρωας Μέγας Αλέξανδρος και ο Κατηραμένος Όφις – Κυριακή 12/07

Το θρυλικό έργο του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών, ίσως και το παλαιότερο στο ρεπερτόριο, με ρίζες στους μύθους της Ανατολής, στην παράδοση του δρακοκτόνου Άι Γιώργη και στη «Φυλλάδα του Μεγαλέξανδρου». Παρουσιάζεται στην πλήρη μορφή του, όπως παιζόταν κατά τη δεκαετία του 1930.

Η απαγωγή από το Σεράι και ο Καραγκιόζης στη Ζούγκλα – Κυριακή 19/07

Μια από τις πιο δημοφιλείς παραστάσεις στην ιστορία του Καραγκιόζη, που γνώρισε τεράστια επιτυχία στα χρυσά χρόνια του Θεάτρου Σκιών, και συνδυάζει την κωμωδία μυστηρίου με την εξωτική περιπέτεια στα βάθη της ανεξερεύνητης Αφρικής.

Ο Πύργος του Μυστηρίου και ο Τρομερός Λυκάνθρωπος – Κυριακή 26/07

Η ξεχασμένη αυτή προπολεμική κωμωδία, που ενθουσίασε το κοινό της τότε εποχής, είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρη από ποτέ, αφού το σενάριο αναφέρεται σε έναν άγνωστο και επικίνδυνο ιό που απειλεί την ανθρωπότητα με εξαφάνιση, και βάζει τον Καραγκιόζη σε μια απίστευτη περιπέτεια!

καραγκιόζης

Δείτε ακόμη: Οι συναυλίες του Ιουλίου στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος: Vassilikos, Φοίβος Δεληβοριάς και Βαγγέλης Γερμανός

Καραγκιόζης: Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Άθως Δανέλλης, Αθηναϊκός Θίασος Σκιών

Ο Άθως Δανέλλης, από τους ελάχιστους εναπομείναντες καραγκιοζοπαίκτες, γνώρισε και αγάπησε τον Καραγκιόζη δίπλα σε παλιούς δασκάλους της Τέχνης, παίζοντας και μελετώντας το Θέατρο Σκιών. Το 1998 ίδρυσε το Αρχείο Ελληνικού Θεάτρου Σκιών με σκοπό την αποκατάσταση και αξιοποίηση των θεατρικών κειμένων και ιστορικών στοιχείων του ελληνικού Καραγκιόζη. Με τον Αθηναϊκό Θίασο Σκιών του έχει λάβει μέρος σε πολλά φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Από το 1989 διατηρεί μόνιμες σκηνές, όπου παρουσιάζει σπάνια έργα από το ξεχασμένο ρεπερτόριο του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών, καθώς και δικές του πρωτότυπες δημιουργίες.

Λεπτομέρειες σχετικά με τις παραστάσεις του Καραγκιόζη στο ΚΠΙΣΝ

  • Τιμή εισιτηρίου: 3€
  • Για την πρώτη παράσταση στις 12/07, η προπώληση εισιτηρίων ξεκινά την Παρασκευή 03/07 στις 09.00.
  • Για τις επόμενες δύο παραστάσεις, στις 19/07 & 26/07, οι προπωλήσεις ξεκινούν την Παρασκευή 10/07 & 17/07 αντίστοιχα.
  • Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να κλείσει από 1 έως 4 θέσεις.
  • Η είσοδος μετά την έναρξη της εκδήλωσης δεν θα είναι δυνατή.
  • Για την ασφάλειά σας είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας κατά την είσοδο και έξοδό σας από τον χώρο της εκδήλωσης.
  • Σημεία προπώλησης: ηλεκτρονικά στο site της Ticket Services – Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ταμείο ΕΛΣ) – τηλεφωνικά: 210 7234567 (Ticket Services)
  • Η προαγορά εισιτηρίων, είτε ηλεκτρονικά είτε από τα ταμεία της ΕΛΣ, είναι απαραίτητη. Δεν θα υπάρχει η δυνατότητα αγοράς εισιτηρίων στον χώρο της εκδήλωσης.
  • Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορείτε να καλέσετε στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΠΙΣΝ στο 216 8091000.
  • Η εκδήλωση εντάσσεται στη δωρεά του Stavros Niarchos Foundation. Παράλληλα με την πλειονότητα των εκδηλώσεών του που διοργανώνονται με ελεύθερη είσοδο χάρη στις δωρεές του ΙΣΝ, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διοργανώνει και ορισμένες εκδηλώσεις με προσιτό εισιτήριο, εμπλουτίζοντας τις πηγές εσόδων του και διασφαλίζοντας τη μακροχρόνια οικονομική του ευρωστία.

καραγκιόζης