Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα αποτελέσματα της έρευνας Focus on Tech Life Tips, σχεδόν το 90% των Ελλήνων βρίσκονται συνέχεια μετο κινητό στο χέρι, αντικατοπτρίζοντας έναν εξαιρετικά υψηλό βαθμό συνδεσιμότητας. Το Internet έχει ενσωματωθεί στη ζωή του 96% του ελληνικού πληθυσμού, με τη μεγαλύτερη αύξηση να παρατηρείται στις πιο ώριμες ηλικίες.

Τα παιδιά δείχνουν επίσης έντονο ενδιαφέρον, με το 90% των παιδιών ηλικίας 5-12 ετών να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο και το 97% των παιδιών 10+. Ο χρόνος που διαθέτουν στο διαδίκτυο ανέρχεται σε περίπου 100 λεπτά την ημέρα.

Εν τω μεταξύ, οι Έλληνες εμφανίζονται εξαιρετικά αφοσιωμένοι στο Internet από το κινητό, με το 92% να χρησιμοποιεί το κινητό για περιηγήσεις και το 88% να το χρησιμοποιεί καθημερινά. Η ενεργοποίηση στα κοινωνικά δίκτυα είναι εξίσου υψηλή, ενώ η αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου σημειώνει ανοδική πορεία, φτάνοντας πλέον το 69%.

Τρεις στους πέντε Έλληνες δηλώνουν ότι η τεχνολογία βελτιώνει τη ζωή τους, ενώ το Chat GPT χρησιμοποιείται από έναν στους τέσσερις Έλληνες. Περίπου το 69% έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον μία online αγορά το τελευταίο εξάμηνο, με τους νεότερους, ηλικίας 25-34 ετών, να ξεχωρίζουν με ποσοστό 87%. Αντίθετα, οι άνω των 65 ετών είναι λιγότερο εξοικειωμένοι με τις online αγορές, με ποσοστό μόλις 37%.

Τέλος, η έρευνα πραγματοποιήθηκε με τη μέθοδο τηλεφωνικών συνεντεύξεων CATI σε αντιπροσωπευτικό πανελλαδικό δείγμα 10.000 ατόμων ανά εξάμηνο, καλύπτοντας έτσι τον συνολικό πληθυσμό.

Πηγή: Πρώτο Θέμα