Στο πρώτο στάδιο του ενθουσιασμού και του έρωτα, η ζωή μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας είναι ευνοϊκή λόγω της αγάπης και της προσοχής που έχουν ο ένας για τον άλλον. Αλλά μετά το γάμο αρχίζουν να εμφανίζονται κρίσεις και προβλήματα μεταξύ τους και ο καθένας τους αναρωτιέται μήπως τελικά ο γάμος τους σκότωσε τον έρωτα.

Παρακάτω είναι κάποια κοινά λάθη που οδηγούν τον γάμο προς της καταστροφή του.

Απάθεια

Ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους που η αγάπη χάνει τη φωτεινότητα και την ελκυστικότητά της σε πολλούς γάμους σήμερα είναι η απάθεια. Το ζευγάρι απορροφάτε από την καθημερινότητα και την ρουτίνα χωρίς να προσπαθεί να βγει από αυτό. Τα δύο μέρη λοιπόν δεν πρέπει να ενδώσουν στην απάθεια αλλά να είναι σε εγρήγορση ώστε να καταλάβουν ότι έχουν περάσει στην μεριά της απάθειας με σκοπό να κινητοποιηθούν και να βρουν τρόπους να ανανεώσουν την σχέση και να προλάβουν την φλόγα που δείχνει να τρεμοσβήνει.

Υποτίμηση των συναισθημάτων

Οι περισσότεροι σύζυγοι υποτιμούν τα συναισθήματα των συζύγων τους, κάτι που μπορεί να ισοδυναμεί με προσβλητική και εριστική συμπεριφορά. Επίσης δυσφημεί τις απόψεις της ή την επικρίνει μπροστά σε οικογένεια ή φίλους, και μερικές φορές ακόμα και μπροστά σε αγνώστους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χάνεται ο σεβασμός που θα πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στα ζευγάρια.

Συγκρίσεις

Τόσο ο σύζυγος όσο και η σύζυγος ενοχλούνται από τη σύγκριση επειδή δημιουργεί στο άλλο μέρος ένα αίσθημα κατωτερότητας, απογοήτευσης και έλλειψης αυτοεκτίμησης, και νιώθει ότι δεν είναι αρκετός για το άλλο μέρος, και ως εκ τούτου αισθάνεται άγχος και αυτό ως συνέπεια απειλή την σχέση.

Χώρος σε τρίτα άτομα

Η παρουσία τρίτου σε οποιαδήποτε συναισθηματική ή συζυγική σχέση χαλάει την ισορροπία στο ζευγάρι. Το να αφήνονται πόρτες ανοιχτές για τρίτα άτομα, είανι ένα δυνατό καμπανάκι, για να στρέψετε την προσοχή σας στη σχέση σας.  Συγκεκριμένα, εάν το τρίτο μέρος είναι η οικογένεια, ακολουθούν προβλήματα και κρίσεις και φυσικά κανείς δεν θέλει να έχει τα προβλήματά του κοινά για όλους.