Από την μία δεν υπάρχει σωστό ή λάθος πρώτο ραντεβού, από την άλλη μπορείς να προσπαθήσεις ώστε να γίνει ιδανικό ακολουθώντας διάφορες συμβουλές. Μία από αυτές είναι και της ανθρωπολόγου Έλεν Φίστερ, που εξηγεί γιατί το να πας φαγητό μαζί του είναι μεγάλο λάθος, ακόμα κι αν σου φαίνεται ρομαντικό.

Όπως λέει η ίδια: «Παράλειψε το δείπνο. Πες ναι σε ένα ποτό, ίσως και δύο«.

Με την βοήθεια του ποτού, θα χαλαρώσεις, θα γίνεις πιο ομιλητική -κάτι που χρειάζεται με τόσο άγχος που θα έχεις- και θα δείξεις τον πραγματικό σου εαυτό. Μάλιστα, θα μάθεις και πράγματα έτσι για τον άλλον, αφού 1. θα δεις πόσο θα πιει, 2. πώς θα συμπεριφερθεί και 3. πώς θα σου μιλάει μετά από τον πρώτο γύρο.

Επιπλέον, αυτό που εξίσου είναι σημαντικό, είναι ότι αν τυχόν δεις ότι τα πράγματα δεν πάνε πολύ καλά, μετά το πρώτο ποτό -που σχετικά το πίνεις γρήγορα- μπορείς να φύγεις χωρίς να δώσεις ψεύτικες δικαιολογίες.

Τέλος, πρόσθεσε: «Απλά μην διστάσετε να βγαίνετε ραντεβού. Είτε μερικά είναι κακά, είτε όχι, έτσι θα νιώσετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και θα καταλάβετε τι τύπος άνδρας σας αρέσει. Ίσα ίσα που το να επενδύσεις σε ένα ποτό ή δύο, ποτέ δεν ξέρεις που μπορεί να σε οδηγήσει και αυτό είναι κάτι το μαγικό«.

the notebook