Η οικοδόμηση οικειότητας είναι ένα ουσιαστικό μέρος μιας υγιούς σεξουαλικής σχέσης, αλλά μπορεί να είναι πρόκληση για πολλά ζευγάρια. Ακολουθούν ορισμένα tips που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε οικειότητα και να ενισχύσετε τη σεξουαλική σας σύνδεση με τον σύντροφό σας:

Επικοινωνήστε ανοιχτά και ειλικρινά

Μιλήστε στον σύντροφό σας για τις επιθυμίες, τους φόβους και τα όριά σας. Ακούστε ενεργά τις ανάγκες και τις ανησυχίες τους και σεβαστείτε τα συναισθήματά τους.

Εστιάστε στον ποιοτικό χρόνο

Αφιερώστε χρόνο ο ένας για τον άλλον έξω από την κρεβατοκάμαρα και κάντε δραστηριότητες που απολαμβάνετε και οι δύο. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει οτιδήποτε, από το μαγείρεμα μαζί μέχρι την πεζοπορία.

Πειραματιστείτε με διαφορετικές μορφές αφής

Η σεξουαλική οικειότητα δεν αφορά μόνο τη συνουσία. Προσπαθήστε να κάνετε ο ένας στον άλλο μασάζ, να πιαστείτε από τα χέρια ή να αγκαλιάζεστε για να δημιουργήσετε σωματική εγγύτητα.

Εξασκηθείτε στο να είστε παρόντες

Το να είστε παρόντες αυτή τη στιγμή μπορεί να σας βοηθήσει να συνδεθείτε με τον σύντροφό σας και να βελτιώσετε τις σεξουαλικές σας εμπειρίες. Δοκιμάστε διαλογισμό ή γιόγκα για να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας στην ενσυνειδητότητα.

Μην φοβάστε τον αυτθορμητισμό

Εκπλήξτε τον σύντροφό σας με ένα αυθόρμητο ραντεβού ή χειρονομία. Αυτό μπορεί να βοηθήσει να κρατήσετε τη σπίθα ζωντανή και να προσθέσετε ενθουσιασμό στη σχέση σας.

Δώστε προτεραιότητα στα προκαταρκτικά παιχνίδια

Αφιερώστε χρόνο για να εξερευνήσετε ο ένας το σώμα του άλλου και να δημιουργήσετε διέγερση. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε πιο συνδεδεμένοι και να ενισχύσετε τη σεξουαλική σας ευχαρίστηση.

Δοκιμάστε νέα πράγματα μαζί

Ο πειραματισμός με νέες σεξουαλικές εμπειρίες μπορεί να σας βοηθήσει να εξερευνήσετε τις επιθυμίες σας και να εμβαθύνετε τη σύνδεσή σας. Απλώς φροντίστε να επικοινωνείτε καθαρά και να σέβεστε τα όρια του άλλου.

Γενικά, η δημιουργία οικειότητας σε μια σεξουαλική σχέση απαιτεί χρόνο, προσπάθεια και ανοιχτή επικοινωνία. Δίνοντας προτεραιότητα στον ποιοτικό χρόνο, και δοκιμάζοντας νέα πράγματα μαζί, μπορείτε να ενισχύσετε τη σύνδεσή σας και να δημιουργήσετε μια πιο ικανοποιητική σεξουαλική σχέση με τον σύντροφό σας. Φυσικά, οι ντροπές δεν έχουν χώρο σε όλο αυτό. Δεν υπάρχει τίποτα κακό σε μια από κοινού προσπάθεια για μια ζωντανή και όμορφη σεξουαλική ζωή.