Οι εποχές είναι απαιτητικές, είμαστε διαρκώς busy σε σημείο να μην βρίσκουμε τον χρόνο και την διάθεση να βρεθούμε ερωτικά με τον σύντροφό μας. Το σεξ είναι υγεία και πρέπει να βρούμε τους τρόπους να μην το ξεχνάμε στην τόσο γρήγορη καθημερινότητα. Εδώ είναι πέντε τρόποι με τους οποίους μπορούμε να κρατάμε τη σεξουαλική μας ζωή ζωντανή και καλή, ακόμη και μέσα στο ατελείωτο χάος της τρελής καθημερινότητας με δουλειά και όλες τις υπόλοιπες υποχρεώσεις.

Προγραμματίζουμε το σεξ

Ξεκινώντας με μια περίεργα αμφιλεγόμενη άποψη: ο προγραμματισμός του σεξ είναι φυσιολογικός. Γνωρίζω ότι το να καθίσετε με το ημερολόγιο για να βρείτε χρόνο για σεξ μπορεί να ακούγεται αντιρομαντικό σε κάποιους, είναι όμως μια ρεαλιστική λύση που διασφαλίζει ότι και οι δύο θέτουν ενεργά την σεξουαλική ζωή τους σε προτεραιότητα. Το να βρίσκουμε ευκαιρίες ανάμεσα στην δουλειά και στις υποχρεώσεις, μπορεί επίσης να είναι συναρπαστικό – δεν υπάρχει τίποτα σαν την αναμονή για ένα ντους με τα πάντα και ένα ραντεβού το βράδυ της Τρίτης για να την περάσετε μαζί. Σωστά;

Επικοινωνούμε ανοιχτά και συχνά

Θα υποστήριζα ότι από όλους τους τρόπους για να κρατήσουμε τη σπίθα ζωντανή, αυτός είναι ο πιο σημαντικός. Δεν ντρεπόμαστε να εκφράσουμε αυτό που χρειαζόμαστε, είτε αυτό είναι μια αγκαλιά, μια αγανάκτηση ή να περάσουμε λίγο χρόνο μόνοι μας. Το να μιλάς για σεξ είναι περίεργο –αν και δεν θα έπρεπε– και μπορεί να νιώθεις λίγο περίεργα να καθίσεις και να συζητήσεις σχετικά με τη συχνότητα (ή την έλλειψή του). Δεν θα το ξέρουν αν δεν τους το πείτε και το πιθανότερο είναι ότι ο σύντροφός σας λαχταρά την ίδια σχέση με εσάς. Δεν μπορώ να τονίσω αρκετά τη σημασία του να συζητάτε τις επιθυμίες, τις ανάγκες, τα όρια και τις ανησυχίες σας, καθώς σχετίζεται με όλες τις πτυχές της σχέσης σας, συμπεριλαμβανομένου του σεξ. Υπάρχουν στάσεις που θέλετε να δοκιμάσετε; Πες τες!

Έχουμε πρωινή και βραδινή ρουτίνα

Φιλιόμαστε κάθε πρωί και κάθε βράδυ πριν κοιμηθούμε. Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν μια μικρή χειρονομία, αλλά μεταφράζεται στον τρόπο που επικοινωνούμε σωματικά και συναισθηματικά. Το να διατηρείς τη σεξουαλική σου ζωή ζωντανή μέσα στο χάος δεν είναι μόνο να έχεις εντυπωσιακούς οργασμούς (αν και αυτό βοηθάει), έχει επίσης να κάνει με τον τρόπο που επικοινωνείς όταν το σεξ δεν είναι στο τραπέζι. Η υγιής συναισθηματική οικειότητα γεννά υγιή σωματική οικειότητα και η εύρεση ευκαιριών για γούτσου γούτσου και ενεργητική ακρόαση είναι το κλειδί για να βοηθήσετε τον σύντροφό σας να νιώθει ότι τον θέλετε. Και οι δύο δίνοντας προτεραιότητα στη σωματική αφή ως γλώσσα αγάπης, αυτή η απλή πρακτική έχει αλλάξει τον τρόπο που προσεγγίζουμε ο ένας τον άλλον και επιτρέπει εξαιρετικά ωμές και πραγματικές στιγμές σύνδεσης.

Περνάμε ποιοτικό χρόνο μαζί

Όταν ο σύντροφός μου και εγώ είμαστε μαζί, είμαστε μαζί. Ο σύντροφός σας δεν είναι απλώς ένας συγκάτοικος, είναι σύντροφος της ζωής σας. Το να προγραμματίζετε βραδιές ραντεβού, ακόμα κι αν παρακολουθείτε απλώς την αγαπημένη σας εκπομπή μαζί ή μαγειρεύετε δείπνο, είναι επιτακτική ανάγκη για τη διατήρηση μιας υγιούς σεξουαλικής ζωής.

Εάν η μόνη φορά που περνάτε χρόνο μόνοι σας είναι στην κρεβατοκάμαρα, ήρθε η ώρα να αφήσετε τα παιχνίδια και να επιλέξετε ένα χόμπι. Η ζωή στην πόλη διευκολύνει την εύρεση τέτοιων δραστηριοτήτων, για να μιλήσουμε για τα σχέδιά μας και τις φιλοδοξίες μας. Μερικοί άνθρωποι αγαπούν να μαγειρεύουν νέες συνταγές. Μερικοί άνθρωποι λατρεύουν να ντύνονται και να βγαίνουν έξω για δείπνο. Ό,τι αγαπάτε εσείς και ο σύντροφός σας, κάντε το μαζί. Μακροπρόθεσμα, το να περνάτε χρόνο μαζί που εστιάζει σε περισσότερα από την σωματική επαφή θα κάνει αυτές τις εμπειρίες πολύ πιο ικανοποιητικές.

Δίνουμε προτεραιότητα στη σωματική και ψυχική μας υγεία

Καλό είναι να παίρνουμε πολύ σοβαρά την ψυχική και σωματική μας υγεία κάνοντας γυμναστική, τρώγοντας καλά και δουλεύοντας σε όρια τόσο επαγγελματικά όσο και προσωπικά κάθε μέρα. Βάζοντας συγκεντρωμένη ενέργεια σε αυτό που γεμίζει τις μπαταρίες μας, είμαστε σε πολύ καλύτερη θέση να αναπτυχθούμε και να επιθυμούμε ο ένας με τον άλλον. Ακόμη και το να βρίσκετε κάτι μικρό κάθε μέρα για να βελτιώσετε την υγεία σας (έξτρα 20 λεπτά ύπνου, ένα νέο μάθημα προπόνησης, ένα επιπλέον ποτήρι νερό) θα έχει βαθύ αντίκτυπο σε εσάς, στη σχέση σας και ναι, στη σεξουαλική σας ζωή. Δίνοντας έμφαση σε αυτό το κομμάτι της ζωής, το μυαλό γίνεται πιο καθαρό και η λίμπιντο είναι πολύ υψηλότερη. Επιστημονικώς; Μπορεί. Αξίζει μία δοκιμή; Απολύτως!

Διάβασε επίσης:

Οι 3 top εφαρμογές γνωριμιών που κάνουν θραύση στην Ελλάδα σήμερα!