Η Ριάνα και ο Κρις Μπράουν χώρισαν για νιοστή φορά (μην ξοδεύω ώρες σε έρευνα προσπαθώντας να ανακαλύψω πόσες φορές έχουν χωρίσει συνολικά). Ο Κρις Μπράουν το επιβεβαίωσε σε συνέντευξη του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αυστραλίας απαντώντας σε ερώτηση αν πρόκειται να κάνει περιοδεία μαζί με τη Ριάνα λέγοντας πως ‘’θα την κάνω μόνος μου’’.Rihanna+with+Chris+Brown

Η απάντηση της δημοφιλούς τραγουδίστριας; Εμφανίστηκε με σκανδαλιστικό tshirt με την επιγραφή D.I.Y (Do It Yourself) και στάμπα μια γυναίκα να χαϊδεύεται. Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια; Το μήνυμα εστάλη και ο παραλήπτης δεν ήταν άλλος από τον πρώην αγαπημένο της.

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που η 25χρόνη τραγουδίστρια (δηλαδή μια κοπέλα που υπό κανονικές συνθήκες θα είχε τελειώσει το προπτυχιακό της, θα εργαζόταν και μπορεί να έκανε και μεταπτυχιακό) συμπεριφέρεται ανώριμα θέλοντας να εκδηλώσει την πίκρα ή θυμό της για το χωρισμό της από τον γνωστό ράπερ (ναι, αυτόν που την είχε κάνει μελιτζανί από το ξύλο πριν από μερικά χρόνια). Τον Μάρτιο της περασμένης χρονιάς είχε ανεβάσει μια φωτογραφία στο Twitter account της που απεικόνιζε ένα πακέτο με ρυζογκοφρέτες σεταρισμένο με μεγάλους χρυσούς κρίκους και γυαλιά ηλίου αναπαριστώντας ουσιαστικά μια φωτογραφία της τότε αγαπημένης του Κρις Μπράουν, Καρουέκε Τραν, η οποία κατάγεται από το Βιετνάμ. Η αντικατάσταση του προσώπου της Καρουέκε με ένα πακέτο ρυζογκοφρέτες θεωρήθηκε μία άκρως ρατσιστική ενέργεια.rihanna-racist-tweet

Η Ριάνα είναι αναμφίβολα είναι μία ακόμη πληγωμένη γυναίκα μετά από χωρισμό που εκμεταλλεύεται τόσο τη δημοσιότητα όσο και τα κοινωνικά δίκτυα για να εκφράσει τα συναισθήματά της κι εκεί είναι το λάθος της.

Όταν ένας χωρισμός είναι οριστικός, όση πικρία, απογοήτευση ή θυμό κι αν νιώθουμε είναι μια διαδικασία που κάθε γυναίκα οφείλει στον εαυτό της να την περάσει με αξιοπρέπεια.

Όσο γοητευτική κι αν σου φαίνεται η ιδέα της Ριάνα, προσπάθησε να ακολουθήσεις τις παρακάτω οδηγίες για να χωρίσεις με το κεφάλι και το ηθικό ψηλά:

  1. Πάρε το χρόνο σου. Γίνε λίγο αντικοινωνική. Μείνε λίγο σπίτι, κλάψε, σπάσε πιάτα, ποτήρια, ξέσπασε για αυτόν το χωρισμό. Προσπάθησε να βλέπεις τα πολύ αγαπημένα σου πρόσωπα που ξέρεις πως θα είναι διακριτικοί και δεν θα σε κουράζουν με ερωτήσεις και κυρίως μη διανοηθείς να συναντήσεις μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά το χωρισμό, κοινούς φίλους. Θα στενοχωρηθείς και θα πας 10 βήματα πίσω.
  2. Μην παρακολουθείς τη ζωή του στα social media. Πρώτον, μοιραία θα σε δυσαρεστήσει η πρώτη φωτογραφία που θα δείχνει πως περνά καλά και μόνος του (τώρα, πόσο διασκεδαστικό μπορεί να είναι το playstation με τα κολλητάρια θα ρωτήσω τα παιδιά από το GamesLife για να μου λύσουν την απορία…). Δεύτερον, θα τρελαθείς προσπαθώντας να βρεις κάποιο κρυφό μήνυμα πίσω από ένα σχόλιο ή τραγούδι. Κλείσε το 3G και προχώρα με τη ζωή σου.
  3. Κι όταν λέω «προχώρα» δεν λέω να πέσεις αμέσως στην αγκαλιά του επόμενου. Οι rebound σχέσεις είναι κατά 99% καταδικασμένες. Δεν έχεις συνέλθει ακόμα από το σοκ του προηγούμενου χωρισμού και το μόνο που πετυχαίνεις με τη νέα σχέση είναι να τη συγκρίνεις με την προηγούμενη, τη δυνατή, και στο τέλος να αισθάνεσαι τελείως άδεια συναισθηματικά.
  4. Μην κοροϊδέψεις, σχολιάσεις αρνητικά τη νέα του σχέση. Αρχικά, για να το κάνεις αυτό θα πρέπει να έχεις ήδη παραβεί τον πρώτο και πιθανώς δεύτερο κανόνα. Γιατί από κάπου έμαθες πως ο πρώην σου βρήκε αλλού συντροφιά για τα κρύα βράδια του χειμώνα και σε κάποιους θα πρέπει να το σχολιάσεις, δηλαδή στους κοινούς φίλους. Μην κάνεις το ίδιο λάθος με τη Ριάνα όταν ανέβασε την υβριστική φωτογραφία στο Twitter, μην προσπαθείς οπωσδήποτε να εντοπίσεις κυτταρίτιδα, σπυριά, καμπούρα στην άλλη… Από τη στιγμή που χωρίσατε, έχει δικαίωμα να βρει όποια θέλει. Το να έχεις κάτι να πεις για τη νέα αγαπημένη και σε μειώνει απέναντι σε τρίτους αλλά κυρίως απέναντι στον ίδιο σου τον εαυτό.

Κι όπως έλεγε και η αγαπημένη ξαδέλφη της Τζένη Καρέζη στην ταινία «Δις Διευθυντής», ‘’ Είπαμε να γίνεις γυναίκα, όχι γυναικούλα…’’. Σοφή η Αθηνάααα