Για την απιστία έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς έρευνες εξηγώντας γιατί ένας άντρας ή μια γυναίκα οδηγείται σε αυτή την κίνηση, ποιος φταίει γενικά και ποιο φύλο είναι άπιστο περισσότερο. Άλλη μια έρευνα πάντως, έρχεται να μας ανοίξει τα μάτια φίλες μου. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου βρήκαν ποιο χαρακτηριστικό στον άντρα πρέπει να μας υποψιάσει για τα χειρότερα.

Η έρευνα είχε δύο σκέλη και σε αυτή την πήραν μέρος τα ζευγάρια που είχαν μακροχρόνια σχέση.

Το πρώτο σκέλος λοιπόν ζητούσε από τους άντρες και τις γυναίκες να απαντήσουν σε ερωτηματολόγια σχολιάζοντας για το πώς βλέπουν την εμφάνιση του συντρόφου τους. Οι γυναίκες που είχαν καλύτερη δουλειά απ’τον φίλο τους, έβρισκαν πιο ωραία την εμφάνιση τους. Οι άντρες αντίστοιχα, πίστευαν ότι η εμφάνιση της κοπέλας τους έπρεπε να ήταν πιο προσεγμένη.

Το δεύτερο σκέλος είχε σχέση με το αν οι γυναίκες και οι άντρες που έχουν καλύτερη οικονομική κατάσταση από το αμόρε τους, είναι και πιο άπιστοι. Το τεστ έγινε δείχνοντας φωτογραφίες και στα δύο φύλα, στις οποίες απεικονίζονταν άτομα του αντίθετου φύλου αντίστοιχα με το ίδιο οικονομικό υπόβαθρο και πολύ περιποιημένη εμφάνιση ζητώντας τους επίσης να διαλέξουν τρία άτομα με τα οποία θα γνωρίζονταν και από κοντά.

Οι γυναίκες, λοιπόν, όταν ήρθαν σε επικοινωνία με τον υποψήφιο που διάλεξαν κράτησαν μία απόσταση ασφαλείας από εκείνον, ενώ οι άνδρες όχι μόνο δεν κράτησαν τις ανάλογες αποστάσεις, αλλά μερικοί από αυτούς δέχθηκαν να ξαναδούν την όμορφη γυναίκα που είχαν διαλέξει από τη φωτογραφία.

Κατάλαβες; Κατάλαβα να λες.

Το συμπέρασμα όπως αποδείχθηκε είναι ότι οι άνδρες που είναι πολύ καλά στα οικονομικά τους είναι πιο πιθανό να φανούν άπιστοι, ειδικά αν δεν βρίσκουν ελκυστική την εμφάνιση τους.