Έπειτα από έρευνες που έγιναν στην Αμερική, οι κορυφαίες ερωτικές φαντασιώσεις των Αμερικανών εμπίπτουν σε επτά ευρείες κατηγορίες—τρεις πολύ δημοφιλείς και τέσσερις λιγότερο αλλά ακόμα αρκετά διαδεδομένες.

Πολλαπλοί σύντροφοι

Αυτή είναι η κορυφαία ερωτική φαντασίωση. Πολλοί άνθρωποι φαντασιώνονταν πολλούς άνδρες και γυναίκες να παίζουν μαζί (όργια), ενώ άλλοι επικεντρώθηκαν σε ένα άτομο να κάνει σεξ με πολλούς άλλους (γκάνγκμπανγκ).

Δουλεία, πειθαρχία και σαδομαζοχισμός (BDSM)

Δεν είναι περίεργο που η ρομαντική τριλογία BDSM, Fifty Shades of Grey, έχει γίνει η πιο δημοφιλής μυθοπλασία όλων των εποχών. Πολλοί φαντασιώνονται πειθαρχία (υποταγή ή κυριαρχία). Περισσότεροι άνθρωποι φαντασιώνονται την υποταγή παρά την κυριαρχία. Οι περισσότεροι επιθυμούν να λαμβάνουν πόνο παρά να προκαλούν. Οι φαντασιώσεις του εξαναγκασμού σε σεξ είναι επίσης πολύ δημοφιλείς κυρίως από τις γυναίκες και λιγότερο από τους άντρες.

Σεξουαλική καινοτομία και περιπέτεια

Οι κορυφαίες φαντασιώσεις σεξουαλικής καινοτομίας περιλάμβαναν στοματικό και πρωκτικό παιχνίδι, ιδιαίτερα μεταξύ εκείνων που σπάνια ή ποτέ δεν τις βίωσαν στην πραγματική ζωή. Αρκετοί φαντασιώνονται να κάνουν σεξ σε μη συμβατικά περιβάλλοντα: δημόσια, ιδιαίτερα στις παραλίες και στη δουλειά, σε μπαρ, ανελκυστήρες, τζακούζι, πάρκα και δάση.

Οι ακόλουθες τέσσερις φαντασιώσεις ήταν κάπως λιγότερο δημοφιλείς αλλά εξακολουθούν να είναι αρκετά διαδεδομένες:

Ταμπού/απαγορευμένο σεξ

Αυτές οι φαντασιώσεις περιελάμβαναν ηδονοβλεψία, επιδειξισμό, φετίχ και αιμομιξία. Η ηδονοβλεψία, η παρακολούθηση ανθρώπων να κάνουν σεξ εν αγνοία τους, είναι η πιο διαδεδομένη. Επίσης, φαντασιώσεις φετίχ, κυρίως πόδια και γυναικεία εσώρουχα είναι πολύ συχνά στους άντρες και λιγότερο στις γυναίκες.

Μη μονογαμία

Αυτές οι φαντασιώσεις περιλαμβάνουν συναινετική μη μονογαμία: ανταλλαγή συντρόφου, παρακολούθηση του συντρόφου κάποιου με κάποιον άλλο και πολυεπίπεδες, συναισθηματικές καθώς και σεξουαλικές σχέσεις με περισσότερους από έναν συντρόφους. Τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες θα ήθελαν έστω και μία φορά να ικανοποιήσουν αυτή τη φαντασίωση.

Πάθος και ρομαντισμός

Οι περισσότερες σεξουαλικές φαντασιώσεις περιλαμβάνουν απεριόριστη σεξουαλική πληθωρικότητα, αλλά αυτές εστιάζουν στην αγάπη. Οι φαντασιώσεις πάθους/ρομάντζου έτειναν να συνδέονται με πολλά διαφορετικά άτομα και όχι μόνο με τον/την σύντροφο. Οι γυναίκες φαντασιώνονται πιο συχνά από τους άντρες ένα παθιασμένο-ρομαντικό σεξ το οποίο όμως θα ήθελαν να κάνουν χωρίς την σύντροφό τους αλλά με πρώην ή με γνωστούς, φίλους κτλ.

Ομοερωτισμός

Αυτές οι φαντασιώσεις αντικατέστησαν την ετεροφυλοφιλία με κάθε άλλη πιθανότητα: λεσβίες/γκέι/αμφιφυλόφιλους, σεξ με τρανς άτομα. Οι φαντασιώσεις “ευελιξίας” ήταν πολύ πιο συχνές μεταξύ των γυναικών από ότι στους άνδρες