Σε όλες μας έχει συμβεί να είμαστε σε μια σχέση που ενώ όλα ξεκινούν αρμονικά ξαφνικά είναι σαν να πατιέται ένας αόρατος διακόπτης και ο άνθρωπός μας να γίνεται αγνώριστος. Από τρυφερός, απότομος ή απόμακρος,α συνεπής και σπαστικός.

Τρία μπορεί να συμβαίνουν:

 1. Να ήταν έτσι πάντα και εσύ να ήσουν πολύ ερωτευμένη και να μην έδινες σημασία
 2. Να περνάει μια δύσκολη περίοδο στη ζωή του
 3. Εσύ αν έχεις ξενερώσει και πλέον να βλέπεις τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση

Τα do και τα do’nt

 • Do
 1. Χωρίς να κάνεις μούτρα τον ρωτάς τι του συμβαίνει ώστε να δώσεις στον εαυτό σας την ευκαιρία να κάνετε έναν διάλογο ενηλίκων. Εκεί ακούς, δε σχολιάζεις μέχρι να ολοκληρώσει αυτά που έχει να σου πει. Δεν σκέφτεσαι τι θα απαντήσεις αλλά ακούς προσεκτικά τι λέει ώστε να βγάλεις τα συμπεράσματά σου
 2. Ανάλογα με όσα σου πει θα πάρεις τις αποφάσεις σου. Ποτέ εν βρασμώ ψυχής αλλά αφού αναλύσεις και αξιολογήσεις την κατάσταση.
 3. Αν τα επιχειρήματά του είναι εύλογα και έχεις διάθεση να του συμπαρασταθείς το δηλώνεις και  το τηρείς  ευλαβικά όσο επίπονο είναι για σένα.
 4. Αν όμως καταλάβεις πως απλά σε βαριέται ή σε θεωρεί δεδομένη  αυτό σε σου αξίζει. Εκεί πρέπει μόνη σου να αποφασίσεις χωρίς κανενός τη γνώμη αν αξίζει τον κόπο να παλέψεις προς όφελος της σχέσης σου ή να απομακρυνθείς.
 • Don’t
 1. Δεν κρατάς μούτρα χωρίς να εξηγήσεις τους λόγους που σε οδήγησαν να είσαι θυμωμένη μαζί του ή προβληματισμένη. Κανένας δεν είναι μάντης προκειμένου να βγάλει εκ του μηδενός τα συμπεράσματά του.
 2. Δεν πιέζεις καταστάσεις καθώς πρέπει να του δώσεις το χώρο και το χρόνο που του αναλογεί μέχρι να σου μιλήσει.
 3. Δεν κάνεις σαν 4 χρονών παιδάκι. Οφείλεις στον εαυτό σου να συμπεριφέρεσαι ως ενήλικη αν θέλεις να απαιτείς από την πλευρά του σεβασμό.
 4. Αν έχει χειροδικήσει και έχει φερθεί με βιαιότητα να μην κάνεις το σφάλμα να μείνεις ούτε λεπτό παραπάνω. Όσα “συγνώμη” κι αν ζητήσει θα το επαναλάβει.
 5. Αν σε απάτησε, επίσης, μη μείνεις. Θα πει πως είτε η σχέση σας μπάζει νερά και χωράει τρίτο πρόσωπο ή είναι ανασφαλής και θέλει την επιβεβαίωση.

Όπως και να έχει να θυμάσαι πως όταν ένα παράθυρο κλείνει ανοίγει μια πόρτα. Ο κύριος ο σωστός για σένα ποτέ δε θα σε φέρει εκτός εαυτού σε σημείο που θα πρέπει να αποφασίσεις αν θα μείνεις ή θα φύγεις.