Δεν είμαι φανατική των σκύλων, αλλά αγαπώ τις γάτες. Όταν είναι ήρεμες, βέβαια. Η πρώτη επαφή μου ήταν με την γάτα της κολλητής μου, την Σίσσυ, που είναι αυτό που λέμε χνουδωτή και κατάλληλη για σπίτι. Δεν σε ενοχλεί, βασικά της περνάς τελείως απαρατήρητη, και κάθεται όταν της χαιδεύεις. Απλά πράγματα.

Τα μικρά γατάκια είναι πάντα τόσο cute, που δεν γίνεται να μην τα πάρεις αγκαλιά και να τους σφίξεις το κεφαλάκι από αγάπη. Τι γίνεται όμως με εκείνες; Αγαπάνε τον ιδιοκτήτη; Αν αναρωτιέσαι, τότε διάβασε τα σημάδια που σου δείχνουν ότι, ναι μωρέ, σ’αγαπάει.

1. Τρίβεται ανάμεσα στα πόδια σου

Χαρακτηριστικό των γατών, αλλά δεν το κάνουν όλες. Αν η δική σου, τρίβεται ανάμεσα στα πόδια σου, τότε είναι ένα σαν ένα μέσο που χρησιμοποιεί για να σου δείξει ότι σου ανήκει και ότι σ’αγαπάει.

2. Σε σπρώχνει με το κεφάλι της

Γράφω και κάνω εικόνα θέλω να σου πω, και μου βγαίνει αυθόρμητο το «aawwww». Αν το γατάκι σου, κάνει αυτή την κίνηση και γενικά σου κάνει γουτσουνιές σαν τρελό, τότε ξέρεις. Ξέρεις, ε;

cat

 

3. Όταν σε βλέπει σηκώνει την ουρίτσα της

Όπως του σκύλου που κουνιέται όταν χαίρεται, έτσι συμβαίνει και με την γάτα. Η ουρά είναι σήμα κατατεθέν, αφού αν σηκωθεί ψηλά την ώρα που είσαι δίπλα της, σημαίνει ότι πραγματικά χαίρεται γι’αυτό.

4. Γουργουρίζει συνεχώς

Όταν είναι χαρούμενη και ευχαριστημένη με κάτι, γουργουρίζει. Ξεκάθαρο. Αν το κάνει συνέχεια, τότε πρέπει να χαίρεσαι γι’αυτό, γιατί το γατάκι σου περνάει καλά μαζί σου και του αρέσει. Βέβαια, αν το παρακάνει τότε ίσως να το προσέξεις αφού μπορεί να είναι και εκδήλωση πόνου.

5. Ξαπλώνει στην αγκαλιά σου

Εντάξει τώρα, αυτό δεν χρειάζεται εξήγηση. Αν κάθεται με τις ώρες πάνω σου και θέλει συνεχώς αγκαλιές, τότε είναι ξεκάθαρο ότι σε αγαπάει πραγματικά.