Τα χέρια μας είναι η Νο1 εστία μικροβίων πάνω μας. Αγγίζουμε διαρκώς σημεία και πράγματα που συγκεντρώνουν βακτήρια και μικρόβια και στη συνέχεια πιάνουμε τον εαυτό μας ή κάποιον δικό μας άνθρωπο. Γι’ αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία να ξέρουμε να τα πλένουμε σωστά, απομακρύνοντας κάθε φορά το μεγαλύτερο ποσοστό μικροβίων που μπορούν να προκαλέσουν μολύνσεις ή αλλεργίες.

Όσοι βρέθηκαν τον Νοέμβριο στο River West είχαν την ευκαιρία να μάθουν από το Αρκάδι Green Stop πώς να πλένουν σωστά και αποτελεσματικά τα χέρια τους με τη χρήση αγνών προϊόντων, όπως τα 100% φυσικά-φυτικά, κατάλληλα για Vegan, πράσινα σαπούνια (πλάκες) Αρκάδι Classic!

Με έναν έξυπνο, παιχνιδιάρικο και ταυτόχρονα διαδραστικό τρόπο έδειξαν στα παιδιά –και τους γονείς- τη σωστή διαδικασία πλυσίματος των χεριών, μετά από κάθε δραστηριότητα και τα δίδαξαν την καθοριστική σημασία της σχετικά με την πρόληψη αλλά και την αποφυγή των μολύνσεων. Τα παιδιά έπλεναν τα χέρια τους στον ειδικά διαμορφωμένο αυτόνομο νιπτήρα και μετρώντας μέχρι το 20, παροτρύνονταν να κάνουν πλούσιο αφρό καθαρίζοντας ένα-ένα τα δάχτυλά τους. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας και αφού ξέπλεναν τα χέρια τους με άφθονο νερό, ως επιβράβευση για τη συμμετοχή τους, ένας face painter ζωγράφιζε τους ήρωες της οικογένειας ΑΡΚΑΔΙ στα χεράκια τους ενώ στους γονείς τους μοιράζονταν δώρα με προϊόντα Αρκάδι, για τη φυσική καθαριότητα και υγιεινή όλης της οικογένειας!

Η ενέργεια Αρκάδι Green Stop αποτελεί ένα νέο, διαδραστικό concept που στοχεύει στην εκμάθηση αλλά και στην εκπαίδευση όλων των παιδιών (και των γονιών τους) σχετικά με τον χρόνο (20 δευτερόλεπτα σύμφωνα με τον Αμερικανικό Ερυθρό Σταυρό) αλλά και τον τρόπο πλυσίματος των χεριών (κινήσεις μπροστά και πίσω με έμφαση στα σημεία ανάμεσα στα δάχτυλα), ώστε με τη χρήση των πιο αγνών προϊόντων υγιεινής, να εξαλειφθεί ο πιθανός κίνδυνος διαφόρων μολύνσεων. Τα φυσικά-φυτικά προϊόντα καθαριότητας και υγιεινής Αρκάδι, παράγονται μόνο στην Ελλάδα και έχουν αναγνωριστεί ως 100% κατάλληλα για Vegan από τον διεθνή οργανισμό «The Vegan Society» (που είναι ο μόνος αρμόδιος, σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, για τέτοιου είδους αναγνωρίσεις), είναι 100% βιοαποικοδομήσιμα, φιλικά προς το περιβάλλον, περιέχουν φυτικές πρώτες ύλες ενώ δεν περιέχουν συνθετικά στοιχεία, πρόσθετα, χρώματα και αρώματα.