Δεν είναι ευχάριστο να γίνονται αυτά, αλλά όλα είναι μέσα στη ζωή και κάποιες καταστάσεις δυστυχώς συμβαίνουν αναπόφευκτα. Ωστόσο οι παρεξηγήσεις ανάμεσα σε φίλες και μάλιστα κολλητές, είναι ένα δυσάρεστο και δύσκολο κομμάτι.

Έτσι, λοιπόν, κι εσύ έμαθες πως η κολλητή σου εκτοξεύει κακίες και ψέματα εναντίον σου, είτε μπροστά σου είτε πίσω από την πλάτη σου – που το δεύτερο είναι ακόμα χειρότερο, εδώ που τα λέμε. Αυτή η κατάσταση σε έχει βγάλει έξω από τα ρούχα σου και είναι κάτι που νιώθεις ότι δεν μπορείς να διαχειριστείς εύκολα.

Αρχικά κάτσε σκέψου μήπως έκανες εσύ κάτι που την ενόχλησε ή την πείραξε. Βέβαια, και να έχεις κάνει κάτι που την ενόχλησε, και πάλι δεν είναι σωστή συμπεριφορά από πλευράς της να σου πετάει σπόντες και κακίες. Κανονικά, αν είχε θέμα, θα έπρεπε να σε πιάσει να το συζητήσετε και να το λύσετε. Αυτά τα υπονοούμενα στο αέρα, ταιριάζουν σε λυκειόπαιδα.

Ωστόσο αυτό που έχεις να κάνεις, και είναι το καλύτερο κατά τη γνώμη μας, είναι να την πιάσεις και να συζητήσετε σοβαρά. Να της εξηγήσεις πως σε πληγώνει και σε πειράζει η στάση της και πως πρέπει να συζητήσετε τους λόγους για τους οποίους συμπεριφέρεται έτσι, ώστε να το λύσετε το θέμα οριστικά.

Βέβαια να σου επισημάνουμε τα εξής:

1. Μια φίλη δε λέει για κανέναν λόγο κακίες για τη φίλη της.
2. Μια φίλη δεν παρεξηγείται με το παραμικρό.
3. Μια φίλη δεν κρίνει και δεν κατακρίνει τη φίλη της, αν δεν μάθει πρώτα τι έχει συμβεί.
4. Μια φίλη συζητάει όταν έχει πρόβλημα.
5. Μια φίλη κάνει ό,τι μπορεί για να είναι πραγματική φίλη.

Να ξέρεις ότι καλό θα ήταν να προσέχεις με τη συγκεκριμένη φίλη σου και, αν νιώθεις ότι για κάποιο λόγο δε σε καλύπτει, σταμάτα να κάνεις παρέα μαζί της. Αξίζεις πολύ περισσότερα και σίγουρα μια φίλη που σε αγαπάει, σε σέβεται και σε εμπιστεύεται.