Τραγανές ψητές πατάτες baby που αναμειγνύονται με μια σπιτική σάλτσα ντομάτας τσίλι και χαλούμι. Αυτή η συνταγή θα γίνει σίγουρα ένα απο τα αγαπημένα σας ορεκτικά.

Υλικά

  • 600-700 γρ πατάτες baby
  •  Ελαιόλαδο
  • 230γρ χαλούμι, κομμένο σε φέτες
  • 200γρ γιαούρτι
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες

Για τη σάλτσα

  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένες
  •  λιγο τζίντζερ, τριμμένο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες τσίλι
  • 400 γρ ντομάτες σε κονσέρβα ψιλοκομμένες
  •  4 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  •  1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 Χούφτα φύλλα βασιλικού

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Βράζουμε τις πατάτες για 12-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε καλά και μετά τις ρίχνουμε σε ένα σκεύος, πιέζοντάς απαλά με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Περιχύστε με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώστε καλά και στη συνέχεια ψήστε για 20-30 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανές.

Για τη σάλτσα

Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ με λίγο αλάτι για 8 λεπτά σε μέτρια χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Ανακατέψτε τις νιφάδες τσίλι, τις ντομάτες, τις λιαστές ντομάτες, τα αποξηραμένα και φρέσκα μυρωδικά και στη συνέχεια σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.

Προσθέστε περισσότερο αλάτι και πιπέρι για γεύση, αλλά μην ξεχνάτε ότι το χαλούμι είναι αλμυρό. Μόλις γίνουν τραγανές οι πατάτες, βάλτε την φωτιά σε μέτρια προς υψηλή. Ρίχνετε τη σάλτσα ντομάτας πάνω από τις πατάτες και στη συνέχεια απλώνετε από πάνω το χαλούμι.

Αλείφουμε με λάδι και μετά ψήνουμε στο γκριλ για 5-6 λεπτά μέχρι να ροδίσει το χαλούμι. Περιχύνουμε με το γιαούρτι, το φρέσκο ​​κρεμμυδάκι και τον βασιλικό. Καλή σας όρεξη!