Το TikTok, που κερδίζει συνεχώς δημοτικότητα, μας έχει συνηθίσει σε πρωτότυπες και συχνά περίεργες γευστικές δοκιμές. Το τελευταίο trend που έχει γίνει viral αφορά το συνδυασμό της Kit Kat, με κέτσαπ. Μια ασυνήθιστη γεύση που προκαλεί αντιδράσεις ποικίλων συναισθημάτων.

Πώς ξεκίνησε το trend

Όλα ξεκίνησαν με ένα βίντεο από έναν δημοφιλή TikToker, ο οποίος αποφάσισε να πειραματιστεί με αυτήν την ασυνήθιστη συνταγή. Ποιος είναι ο πρώτος δεν το γνωρίζω… αλλά κάποιος είχε την ιδέα και έγινε ντόμινο, όπως ήταν φυσικό.  Τα βίντεο όλων όσων αποδέχονται την πρόκληση τους δείχνουν να βουτάνε ένα Kit Kat σε κέτσαπ και να το δοκιμάζουν με ενθουσιασμό.

@kitkat #stitch with @James Craves Ketchup & KitKat®! 😬 We put it to the test… 🍫 Would you try it? 🤔 #kitkat #ketchupkitkat #unusualfoodcombos #haveabreak ♬ original sound – KITKAT

Οι αντιδράσεις

Οι αντιδράσεις των χρηστών ήταν ποικίλες. Πολλοί εξέφρασαν την αηδία τους και δεν μπορούσαν να κατανοήσουν πώς κάποιος θα μπορούσε να απολαύσει αυτόν τον συνδυασμό. Άλλοι, ωστόσο, είδαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν κάτι καινούργιο και να συμμετάσχουν στο trend. Βίντεο με χρήστες που δοκιμάζουν Kit Kat με κέτσαπ άρχισαν να κατακλύζουν την πλατφόρμα, με το hashtag #KitKatAndKetchup να γίνεται δημοφιλές.

@heinzuk #stitch with @KITKAT would YOU try a KitKat with Tomato Ketchup? 🤯 We can confirm the combo slaps tho 🤝 #heinz #kitkat #ketchup #weirdfood #weirdfoodcombos ♬ Trendsetter – Connor Price & Haviah Mighty

Η ψυχολογία πίσω από το Trend

Η ψυχολογία πίσω από αυτό το trend μπορεί να εξηγηθεί με τον όρο “gustatory neophilia”, δηλαδή την τάση να αναζητάμε νέες και ασυνήθιστες γεύσεις. Η επιθυμία να δοκιμάσουμε κάτι καινούργιο και να ξεπεράσουμε τα όρια της γευστικής μας αντίληψης είναι φυσιολογική. Επίσης, η επιρροή των κοινωνικών δικτύων και η ανάγκη να ανήκουμε σε μια κοινότητα μπορεί να οδηγήσουν τους ανθρώπους να συμμετέχουν σε τέτοια trends.

Το trend του Kit Kat με κέτσαπ είναι ένα ακόμα παράδειγμα της δύναμης του TikTok να διαμορφώνει γευστικές τάσεις και να προκαλεί συζητήσεις.

Διάβασε επίσης:

Πάρος: Γνωστός TikToker και Youtuber έσωσε σκύλο μεσοπέλαγα!

Leave a Reply

Your email address will not be published.