Η Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών υπάρχει στ’ αλήθεια να ξέρεις και γιορτάζεται στις 25 Οκτωβρίου. Καθιερώθηκε το 1998, με πρωτοβουλία της Ένωσης των Ευρωπαίων Βιομηχάνων Ζυμαρικών (UNAFPA) για να γνωστοποιήσει στο ευρύ κοινό τη γευστική και θρεπτική αξία των ζυμαρικών και εμείς οι «μακαρονάδες» είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε μια μέρα ολόδική μας για να γιορτάσουμε τον έρωτά μας με τα ζυμαρικά. Αν είσαι κι εσύ «μακαρονάς», να τρία πράγματα που μπορείς να κάνεις για να τιμήσεις την ημέρα!

  1. Να μαγειρέψεις

Όχι ότι χρειάζεσαι ειδική γιορτή για να φτιάξεις ένα πιάτο λαχταριστά μακαρόνια αλλά είναι σίγουρα μια αφορμή για να δοκιμάσεις νέες συνταγές, όπως σπαγγέτι με κεφτεδάκια! Κάλεσε τους φίλους σου, ζήτησέ τους να βάλουν κι αυτοί τα δυνατά τους σε ιδιαίτερα πιάτα με βάση τα μακαρόνια και κάντε ένα ρεφενέ δείπνο που θα ευχαριστηθείτε όλοι. Έτσι κι αλλιώς με φίλους και μακαρόνια, η βραδιά δεν μπορεί σίγουρα να πάει λάθος.

  1. Να βρεις την καλλιτεχνική σου φλέβα

Τα μακαρόνια βγαίνουν σε τόσα πολλά σχήματα και χρώματα που μπορείς είτε να τα φας είτε να δημιουργήσεις ένα εικαστικό έργο τέχνης με αυτά. Βοήθησε το παιδί/ανήψι/βαφτιστήρι/ξαδερφάκι να ετοιμάσει δωράκια για όλη την τάξη με βάση τα ζυμαρικά. Αν δυσκολεύεσαι να βρεις την ιδέα δεν πειράζει, στο pinterest υπάρχει αφθονία σχεδίων για να εμπνευστείτε ή να το αντιγράψετε -με προφανώς μεγαλύτερη επιτυχία.

  1. Να δεις πώς μοιράζουν χαρά στα παιδιά οι «Γεύσεις του Ακάκιου»

Η Misko, αναπόσπαστο πιάτο κάθε οικογενειακού τραπεζιού, θα επισκεφθεί με την ειδικά διαμορφωμένη καντίνα της «Οι Γεύσεις του Ακάκιου», πέντε διαφορετικούς Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς κερνώντας τα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί λαχταριστά μακαρόνια! Το πιο αγαπημένο φαγητό των παιδιών θα τα περιμένει με την επιστροφή τους από το σχολείο σ’ ένα γιορτινό περιβάλλον με μουσική, μπαλόνια και δώρα ώστε να γιορτάσουν μαζί την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών. Οι «Γεύσεις του Ακάκιου» θα βρίσκονται: 21/10 Χριστοδούλειο Ίδρυμα, 22/10 Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα, 23/10 Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα, 24/10 Παιδικά Χωριά SOS, 25/10 Χαμόγελο του Παιδιού.