Στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, ο Θανάσης Κουρκουμέλης είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Καθαρή Πρόταση» του Σταύρου Τσίρμπα, στο Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού. Με ενεργή παρουσία στην τοπική κοινωνία και θερμή στήριξη στο πρόγραμμα και τις αρχές του Σταύρου Τσίρμπα, αποτελεί ήδη ένα από τα φαβορί για εκλογή στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στόχος του Θανάση Κουρκουμέλη είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών στον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού. Μιλά με αμεσότητα, απλότητα και αποτελεσματικότητα, διακηρύσσοντας την πρόθεσή του να δρα υπεύθυνα ως πολίτης προς όφελος της Κοινότητας.

Στη συνέντευξη που ακολουθεί, ο Θανάσης Κουρκουμέλης αναφέρεται πρωτίστως στον λόγο για τον οποίο αποφάσισε να ασχοληθεί με τα δημόσια πράγματα, για τον τρόπο συνεργασίας με τους παλαιότερους της παράταξης, για το ενδιαφέρον των νέων για την τοπική αυτοδιοίκηση ενώ αποκαλύπτει τις βασικές πτυχές της «ατζέντας» στην οποία θα επικεντρωθεί κατά τη θητεία του στο δημοτικό συμβούλιο εφόσον εκλεγεί.

Με το εκπληκτικό εκπαιδευτικό και επαγγελματικό του υπόβαθρο, αντιπροσωπεύει μια νέα γενιά πολιτικών (ο ίδιος δεν αποδέχεται την ιδιότητα αυτή) επιδιώκοντας να κάνει τη διαφορά προς το καλύτερο στην τοπική κοινότητα ενώ μοιράζεται το σχέδιό του για ένα πιο φωτεινό μέλλον για τον Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού.

T.L.: Ποιος είναι ο λόγος που αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τα κοινά;

Αρχικά οφείλω να ομολογήσω, ότι είναι η δεύτερη φορά που μπαίνω σε αυτή τη διαδικασία ως υποψήφιος στον δήμο μου. Ο βασικός λόγος, είναι ότι θέλω να συνδράμω ως υπεύθυνο μέλος της κοινότητας στη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μου.

T.L.: Είστε ένας νέος άνθρωπος. Πώς βλέπετε να συνυπάρχετε με τους παλαιότερους της παράταξης;

Η αλήθεια είναι ότι ο συνδυασμός του Σταύρου Τσίρμπα αποπνέει ένα άρωμα φρεσκάδας καθώς συμμετέχουν σε αυτόν αρκετοί νέοι άνθρωποι που φυσικά συνεργάζονται και με τους παλιότερους. Ωστόσο, θα μπορούσαμε να πούμε, ότι στον συνδυασμό μας έχουμε υιοθετήσει την αρχή «το μέλλον ανήκει στο μέλλον»,  έτσι, τόσο οι παλαιότεροι όσο και οι νεότεροι υποψήφιοι έχουν το βλέμμα τους σε ένα καλύτερο αύριο για την περιοχή.

T.L.: Εκδηλώνουν οι νέοι της περιοχής πραγματικό, ουσιαστικό ενδιαφέρον για την τοπική αυτοδιοίκηση;

Η αλήθεια είναι ότι οι νέοι τα τελευταία χρόνια  δεν δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για τα κοινά, ωστόσο η συμμετοχή νέων ανθρώπων στα ψηφοδέλτια αρχίζει και τους φέρνει όλο ένα και πιο κοντά. Tουλάχιστον έρχονται να ψηφίσουν! Αυτό είναι και  μια σημαντική αρχή, μια βάση για να προσελκύσουμε νέους ανθρώπους, να ακούσουμε τα προβλήματά τους και να επιχειρήσουμε με διάλογο και κατανόηση να τα επιλύσουμε.

T.L.: Έχει κομματικό πρόσημο ο συνδυασμός στον οποίο είστε υποψήφιος;

Ο συνδυασμός απαρτίζεται από αξιόλογους υποψηφίους, χωρίς να προβάλλεται κάποια συγκεκριμένη κομματική ταυτότητα, καθώς στόχος τόσο του Σταύρου Τσίρμπα, όσο και των υπολοίπων που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής στην περιοχή προκειμένου να ανταποκριθούμε σε καθημερινές προκλήσεις όπως η καθαριότητα, ο φωτισμός, η στήριξη των νέων, η δημιουργία χώρων άθλησης και αναψυχής, η προστασία της τρίτης ηλικίας και των ευάλωτων ομάδων. Επομένως, στο τραπέζι του διαλόγου δεν χωρούν πολιτικές ή ιδεολογικές διαφωνίες. Είμαστε όλοι μαζί και έχουμε ένα κοινό στόχο, να πάμε μπροστά την Πόλη μας.

T.L.: Εφόσον εκλεγείτε που ακριβώς θα δώσετε περισσότερη έμφαση; Τι ακριβώς θεωρείτε ότι πρέπει να αλλάξει στην περιοχή σας; Ποιο είναι το αρχικό σας διακύβευμα;

Ως  πολιτικός επιστήμονας με εμπειρία στα διοικητικά θεωρώ ότι εν γένει η διοίκηση του δήμου αντιστοιχεί στην εμπειρία, στις γνώσεις και στις δεξιότητές μου. Από την επαγγελματική μου εμπειρία είτε ως νομικός είτε ως πολιτικός επιστήμονας θεωρώ ότι μπορώ να συμβάλλω ενεργά στο έργο, που ξεκίνησε ο δήμαρχος Σταύρος Τσίρμπας τον Σεπτέμβριο του 2019 σε μια τεράστια προσπάθεια αναγέννησης του Δήμου μας σε κάθε τομέα της καθημερινότητας, σε κάθε πτυχή της ζωής μας μέσα στις γειτονιές μας. Από εδώ και πέρα σίγουρα θα πρέπει να συνεχίσουμε με ενεργό ενδιαφέρον για όλους τους πολίτες, ωστόσο θεωρώ ότι πρέπει να δώσουμε  πρωτίστως ιδιαίτερο βάρος στα άτομα με ειδικές ανάγκες διευκολύνοντας την καθημερινότητά τους. Δεύτερη προτεραιότητα είναι η αναμόρφωση των παλιών αλλά και η δημιουργία νέων χώρων αναψυχής και άθλησης για τους νέους ανθρώπους. Αξίζει να σημειώσω, ότι στην τρέχουσα θητεία του, ο Σταύρος Τσίρμπας κατάφερε να αποδοθεί ο χώρος του παλαιού αμαξοστασίου του ΟΣΕ, που διαπερνά τους Αγίους Αναργύρους, στον δήμο. Πρόκειται για έκταση 65 στρεμμάτων στο κέντρο της πόλης, που θα γίνει ένα τεράστιο τεχνολογικό και οικολογικό πάρκο, το οποίο και αποτελεί μια «ανάσα» για τη Δυτική Αθήνα. Ήδη έχει εξασφαλίσει χρηματοδοτήσεις ύψους 10.000.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για αυτό το έργο. Αυτή είναι μια καλή αρχή για έναν συνδυασμό με ενσυναίσθηση και ευαισθησία για τον Πολίτη. Θα συνεχίσουμε λοιπόν με έργα ευθύνης που είναι πρωταρχικής σημασίας τόσο για τους ευάλωτους πολίτες όσο και για όλους τους κατοίκους της περιοχής.

(*) Ο Θανάσης Κουρκουμέλης είναι Νομικός, Πολιτικός Επιστήμονας, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στο Ποινικό Δίκαιο (LL.M.) και στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (M.B.A) .