Η Ελευθερία Πετρουλάκη είναι μία από τις πιο υποσχόμενες δρομείς μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων στη χώρα μας, έχοντας φέτος κατακτήσει την 1η θέση στον Ημιμαραθώνιο Αθήνας και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου. Η 27χρονη αθλήτρια από τη Σητεία, που ανακάλυψε ένας ταλαντούχος κυνηγός ταλέντων, βαδίζει στα βήματα της διάσημης ξαδέρφης της, Ελένη Πετρουλάκη, και, εδώ και μερικούς μήνες “τρέχει” με τα χρώματα της WIND Running Team, αποτελώντας μία από τις μεγάλες μας ελπίδες για την περαιτέρω ανάπτυξη του δρομικού φαινομένου στην Ελλάδα.

IMG_9958

“Το τρέξιμο και η καθημερινή προπόνηση έχουν γίνει τρόπος ζωής εδώ και 14 χρόνια και έχουν διαμορφώσει την προσωπικότητα και το χαρακτήρα μου” δηλώνει η Ελευθερία. Το τρέξιμο παραδίδει μαθήματα ζωής, καθώς αποτελεί μικρογραφία της πορείας του ανθρώπου.

“Όπως ένα μικρό παιδί, έτσι και σαν αρχάριος δρομέας ξεκινάς από το μηδέν. Κάνεις τα πρώτα σου χιλιόμετρα, μαθαίνεις πώς λειτουργεί το σώμα σου και προσαρμόζεσαι στις προπονητικές επιβαρύνσεις. Έπειτα, αποκτάς εμπειρίες μέσα απο τους αγώνες που συμμετέχεις, ωριμάζεις και φτάνεις σε θέση να διαχειρίζεσαι οποιαδήποτε κατάσταση και οτιδήποτε σου συμβαίνει. Τέλος, επιτυγχάνεις τον στόχο σου και αγγίζεις την κορυφή. Όπως ακριβώς δηλαδή γίνεται (ιδανικά) στην ζωή ενός ανθρώπου”.

IMG_9951

“Μοιάζει να είναι βαρετό και μονότονο… όμως σε κάθε μέτρο ανακαλύπτεις και βλέπεις κάτι διαφορετικό”

“Το τρέξιμο μοιάζει να είναι βαρετό και μονότονο, μιας και η κίνηση είναι επαναλαμβανόμενη και ίδια. Στην πραγματικότητα όμως αυτό δεν ισχύει, καθώς σε κάθε μέτρο ανακαλύπτεις και βλέπεις κάτι διαφορετικό. Αυτό το διαφορετικό μπορεί να είναι είτε το τοπίο, είτε άλλες, άγνωστες πτυχές του εαυτού σου. Για εμένα το τρέξιμο έγινε ο σπουδαιότερος δάσκαλος, καθώς με βοηθάει καθημερινά να εξελίσσομαι, πέρα από το αθλητικό, και σε προσωπικό επίπεδο”

“Ο δρόμος προς την επιτυχία βέβαια δεν είναι εύκολος. Αντίθετα, είναι μια απρόβλεπτη περιπέτεια για την οποία όσο καλά και να έχεις προετοιμαστεί, πάντα μπορεί να συμβεί κάτι εκτός «σχεδίου» και τότε είναι που χρειάζεται ψυχραιμία, θετική σκέψη και δύναμη γαι να συνεχίσεις την προσπάθεια”

IMG_9948

“Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια και …διάθεση”

“Το τρέξιμο είναι η πιο απλή μορφή άσκησης. Είναι σχεδόν ανέξοδο και το μόνο που χρειάζεται για να ξεκινήσεις είναι ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια και πάνω απο όλα διάθεση. Τα οφέλη που προσφέρει είναι πολλαπλά και γνωστά: σωματική και ψυχική υγεία και ευεξία και αντίδοτο στο στρες. Είναι μια απόφαση της στιγμής που δεν κοστίζει τίποτα. Φόρεσε τα αθλητικά σου παπούτσια και το χαμόγελο σου και ξεκίνα να τρέχεις. Είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου!

C3432712-9443-4A5C-B9FA-022F88A6634A

H WIND Running Team από τη δημιουργία της το 2011, έχει ως στόχο να κάνει όλο τον κόσμο να αλλάξει τη ζωή του μέσα από το τρέξιμο. Η ομάδα της περιλαμβάνει πολλούς διαφορετικούς αθλητές και αθλούμενους, πρωταθλητές και celebrities, αγόρια και κορίτσια της διπλανής πόρτας. Μέσα σε λιγότερο από 10 χρόνια, η WIND έχει καταφέρει να κάνει το τρέξιμο την πιο αγαπημένη μας συνήθεια.

Πάρε κι εσύ έμπνευση από τις ιστορίες των μελών της WIND Running Team και δείξε ότι το ‘χεις κάνοντας κλικ εδώ.