Ο ελληνικός καφές Λουμίδης Παπαγάλος, σε μια προσπάθεια να αναδείξει την ελληνική παράδοση αρμονικά μέσα στο σύγχρονο σημερινό περιβάλλον, επικεντρώθηκε στην υποστήριξη του παραδοσιακού καφενείου, χώρου ιδιαίτερα συνδεδεμένου με τη μάρκα και την ιστορία της. Με τη βοήθεια των καταναλωτών και των φίλων του μέσα από το πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας, «Βάλε ένα χεράκι…για το αγαπημένο σου παραδοσιακό καφέ», βρήκε τα 5 πιο αγαπημένα παραδοσιακά καφέ στην Ελλάδα και βοήθησε στην διατήρηση, την ανάδειξη και την υλικοτεχνική τους υποστήριξη.

Σε συνέχεια του προγράμματος, και αφού έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες υποστήριξης, ο Λουμίδης Παπαγάλος φέρνει στους φίλους του εικόνες από τους χώρους των καταστημάτων. Μέσα από ένα οδοιπορικό στην Αθήνα, την Πάτρα, τη Βυτίνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Φυλακή Αποκορώνου, ο φωτογραφικός φακός μας φέρνει κοντά στην ατμόσφαιρα και τη μοναδικότητα των 5 χώρων υπενθυμίζοντας μας γιατί το παραδοσιακό καφενείο είναι κάτι που αξίζει να διατηρηθεί και να αγαπηθεί.

Ολόκληρο το φωτογραφικό υλικό από τα πέντε παραδοσιακά καφέ είναι διαθέσιμο online μέσω της σελίδας Facebook του ελληνικού καφέ Λουμίδης Παπαγάλος στο φωτογραφικό album της ενέργειας «Βάλε ένα χεράκι».