Από τότε που ο όρος «Οικονομική Κρίση» εντάχθηκε στο καθημερινό μας ημερολόγιο μάθαμε μαζί και μια άλλη φράση που χρησιμοποιούν οι Κινέζοι και ορίζει πως η Κρίση είναι η «Ευκαιρία για Αλλαγή».

Μεσημέρι της Πέμπτης περπατώ στο κέντρο της Αθήνας, αισθάνομαι τυχερή και «σοφή» που μετακινούμαι με το Μετρό γιατί πάλι έχει κάποια πορεία που ταλαιπωρεί τους οδηγούς, προσπερνώ καταστήματα που έχουν κλείσει και ενοικιάζονται και κατευθύνομαι στη Σόλωνος.

Ξαφνικά ο θόρυβος της πόλης και έγνοιες δραπετεύουν από το κεφάλι μου γιατί η διαδρομή μου είχε καταλήξει στο νέο concept store της Apivita που η ομάδα της εταιρείας ονομάζει «The Αpivita Experience Store» ακριβώς επειδή προσφέρει μια μοναδική εμπειρία που απλώνεται σε πέντε ορόφους._MG_4116

Αφού θαυμάσω την εξωτερική πόρτα που αποτελεί, όπως και ο χώρος του ταμείου ειδικά σχεδιασμένα έργα του γλύπτη Νίκου Παπουτσίδη, το βλέμμα μου πέφτει κατευθείαν πάνω στην ελιά που δεσπόζει στη μέση του ισογείου, έργο του γλύπτη Κωνσταντίνου Βαλαή. Η ελιά αποτελεί ένα ζωτικής σημασίας σύμβολο για την Apivita καθώς παραπέμπει στη σοφία, στη γνώση και στην ελληνική φύση. Την ελιά πλαισιώνει ένα μεγάλο τραπέζι φτιαγμένο από ανοικτές κυψέλες – δείγμα της χαρακτηριστικής ελληνικής φιλοξενίας όπου πάντα προσφέρεται ζεστό τσάϊ με μέλι, ενώ το ρετρό πλακάκι θυμίζει έντονα το δάπεδο της παλιάς ελληνικής αυλής η οποία αποτελούσε κατά κάποιο τρόπο ένα είδος κυψέλης. Το κατάστημα διαθέτει δωρεάν wi-fi δίκτυο και πάνω στο μεγάλο τραπέζι θα βρείτε και tablets για σύνδεση στο διαδίκτυο και ένα ταξίδι στον κόσμο της Apivita.

Μετά την αίσθηση της όρασης, ακολουθεί η όσφρηση, καθώς στο ισόγειο φιλοξενούνται τα προϊόντα της Apivita, που παρουσιάζονται με μια ιδιαίτερη αισθητική που συνδυάζει παραδοσιακά μοτίβα με ειδικά διαμορφωμένες μεταλλικές κατασκευές βιομηχανικού ύφους. Ο χώρος γεμίζει από αρώματα της ελληνικής φύσης.20131121_140849

Στο πρώτο όροφο, κυριαρχεί το Natural Pharmacy όπου με τη βοήθεια εξειδικευμένου φαρμακοποιού, μπορείτε να δημιουργήσετε τα δικά σας προσωπικά καλλυντικά, κεφαλαιοποιώντας το φαρμακευτικό παρελθόν της Apivita. Επίσης, γνωρίζετε τα μέλια της Apigea και της Apigea Farm που περικλείουν την πολύχρονη  μελισσοκομική  γνώση και εμπειρία του Νίκου Κουτσιανά αλλά και το πάθος του για ανάδειξη των πολύτιμων μελισσοκομικών προϊόντων της Ελλάδας. Στον ίδιο όροφο βρίσκεται το καινοτόμο Juice Bee, το πρώτο βιολογικό Juice Bar στην Ελλάδα με πρωτότυπες, φρέσκες, δυναμωτικές και αποτοξινωτικές προτάσεις για όσους επιθυμούν έναν υγιεινό τρόπο διατροφής ή να τονώσουν την καθημερινότητά τους με φυσική ενέργεια. Το juice bar έχει επιμεληθεί προσωπικά η  Σοφία Κουτσιανά, αντιπρόεδρος της Apivita, health coach και yoga teacher και έχει σκοπό να παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη και ολιστική πρόταση υγείας, ομορφιάς και αποτοξίνωσης. Παράλληλα, τα τραπέζια και οι άνετοι πάγκοι προσφέρονται για χαλάρωση, διάβασμα με βιβλία της βιβλιοθήκης και ανταλλαγή σκέψεων.

Η σοφία του Ιπποκράτη που πάντα συνοδεύει τη φιλοσοφία των προϊόντων της Apivita βρίσκει το δικό της χώρο να διοχετευθεί μέσα στην αίθουσα Ιπποκράτης που βρίσκεται στο δεύτερο όροφο. Στόχος των ανθρώπων της Apivita είναι η συγκεκριμένη αίθουσα να φιλοξενήσει καλλιτεχνικές εκθέσεις, «πράσινες» συζητήσεις και θεματικές παρουσιάσεις, ενώ στο μέλλον θα φιλοξενούνται και γεύματα με βιολογικές πρώτες ύλες.

Στον τρίτο όροφο βρίσκεται το Nature’s Ηair Studio & Barber Shop, το πρώτο πράσινο κομμωτήριο της Αθήνας, με τα πιο εξελιγμένα φυσικά προϊόντα καλλυντικής περιποίησης των μαλλιών, οικολογικές βαφές, συμβουλές από εξειδικευμένο προσωπικό και παραδοσιακές υπηρεσίες ανδρικής φροντίδας στις παλιές ξύλινες καρέκλες κουρείου. Άρα αν εσείς κολλήσετε σε κάποιον όροφο – κάτι που είναι πολύ πιθανό να συμβεί – στείλτε τον αγαπημένο σας για ένα old-fashioned grooming κατευθείαν στον τρίτο όροφο!

 

Ο τελευταίος όροφος φιλοξενεί το Beehive SPA, ένα spa πραγματική κυψέλη! Οι τοίχοι είναι επενδυμένοι με τμήματα αποσυναρμολογημένων κυψελών και η οροφή  συντίθεται από κρύσταλλο σε μελί χρώμα και ειδικό φωτισμό για να δημιουργεί στον επισκέπτη την αίσθηση του εσωτερικού μιας κυψέλης. Ειλικρινά, νιώθεις πως το μέλι κυλάει πάνω στο τζάμι και το χρυσωπό χρώμα που κυριαρχεί στο χώρο λειτουργεί άμεσα ως χαλαρωτικό πριν καν ξεκινήσει το μασάζ. Στο Beehive SPA και στις 13 Ιπποκρατικές θεραπείες που προσφέρει, αποτυπώνεται μοναδικά η εμπειρία της Αpivita για την ευεργετική επίδραση των πολύτιμων μελισσοκομικών προϊόντων στην αναζωογόνηση του σώματος και του πνεύματος.

To Apivita Experience Store πραγματικά προτείνει μια νέα άποψη ζωής που αξίζει να γνωρίσετε και φέρνει έναν αέρα αλλαγής στο ταλαιπωρημένο κέντρο της Αθήνας.

ΤΗE APIVITA EXPERIENCE STORE

Σόλωνος 6, Κολωνάκι (ύψος οδού Κανάρη)

Τηλ. 210-3640560 (για ραντεβού στο Nature’s Ηair Studio & Barber Shop καθώς και στο Beehive Spa)

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 10.00-21.00/Σάββατο 10.00-18.00