Ένα λεπτό είναι αρκετό για να παρουσιάσει τις περισσότερες από τις εικόνες με τις οποίες θα «βομβαρδιστεί» μια γυναίκα από μικρή ηλικία και αφορούν τα πρότυπα που επιβάλει η βιομηχανία της ομορφιάς.

Χάπια αδυνατίσματος, πλαστικές επεμβάσεις, επαναστατικές δίαιτες…όλα όσα θα αιχμαλωτίσει το μάτι της σύγχρονης γυναίκας και θα της ορίσουν πόσο αδύνατη πρέπει να είναι, ποιο «λάθος» της φύσης μπορεί να διορθώσει με μια πλαστική επέμβαση, πως να δείχνει νεότερη, ομορφότερη, σέξι και εντέλει πιο ευτυχισμένη (;)

Η παλαιότερη διαφημιστική εκστρατεία γνωστής μάρκας καλλυντικής περιποίησης κηρύσσει πόλεμο στις ρετουσαρισμένες, ψεύτικες εικόνες της βιομηχανίας της ομορφιάς και κατά συνέπεια στα πρότυπα που επιβάλλει. Το μήνυμα της συγκεκριμένης καμπάνιας είναι δυνατό: «Μιλήστε στην κόρη σας πριν το κάνει η βιομηχανία της ομορφιάς».

Η αλήθεια είναι πως δεν είναι κακό να θέλεις να διατηρείς ένα υγιές βάρος και να περιποιείσαι τον εαυτό σου αρκεί τα πρότυπα ομορφιάς τα οποία συναντούμε στις σελίδες των περιοδικών και στις οθόνες των υπολογιστών και της τηλεόρασης να είναι αληθινά. Εξάλλου, το τέλειο δεν υπάρχει!