Σχεδόν όλοι επιθυμούμε να έχουμε ένα απαλό, λαμπερό και λαμπερό δέρμα. Ωστόσο, με την αύξηση της θερμοκρασίας και τη ρύπανση, είναι σχεδόν αδύνατο να επιτευχθεί αυτό. Εκτός από τους εξωτερικούς παράγοντες, δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί το γεγονός ότι το δέρμα μας τείνει να περνά και από φυσικές αλλαγές. Καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα μας αρχίζει να χάνει την ελαστικότητα και την υγρασία του. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, τα σημάδια γήρανσης, όπως οι μαύρες κηλίδες και οι ρυτίδες, αρχίζουν να εμφανίζονται σε πρώιμο στάδιο. Οι διατροφικές αλλαγές επίσης μπορούν να βοηθήσουν πολύ στην πρόληψη αυτών των πρώιμων σημαδιών γήρανσης. Τα σταφύλια, ειδικότερα, θα μπορούσαν να αποδειχθούν ευεργετικά για το δέρμα μας και τα εύσημα πηγαίνουν στη ρεσβερατρόλη που βρίσκεται στα σταφύλια. Η ρεσβερατρόλη βρίσκεται συνήθως στη φλούδα και στους σπόρους των σταφυλιών. Εάν θέλετε να έχετε ένα δέρμα χωρίς ρυτίδες, τότε η εφαρμογή μάσκας από σταφύλια στο δέρμα σας μπορεί να κάνει θαύματα. Ακολουθεί μια λίστα με 3 μάσκες προσώπου με βασικό συστατικό τα σταφύλια που θα σας δώσουν ένα ελαστικό δέρμα χωρίς ρυτίδες.

Για θαμπό και ξηρό δέρμα: Μάσκα προσώπου με φράουλα και σταφύλι

Παρασκευάζεται χρησιμοποιώντας δύο φρούτα πλούσια σε αντιοξειδωτικά που είναι γεμάτα με ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα – σταφύλι και φράουλα. Παίρνετε λίγες φράουλες και τις κόβετε σε μικρά κομμάτια. Τις προσθέτουμε σε ένα μπολ μαζί με λίγα σταφύλια. Πολτοποιήστε και τα δύο υλικά μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα. Τώρα, με τη βοήθεια ενός καλλυντικού πινέλου, απλώστε την  μάσκα στο πρόσωπό σας και αφήστε τη να δράσει για περίπου 15 λεπτά. Ξεπλύνετε με κρύο νερό.

Για λιπαρό δέρμα: Μάσκα προσώπου με σταφύλι και Fuller’s Earth

Το μόνο που χρειάζεστε είναι λίγα μαύρα σταφύλια και Fuller’s Earth. Το πρώτο βήμα είναι να αναμειχθούν τα σταφύλια σε μια λεία πάστα. Μεταφέρετε την πάστα σε ένα μπολ και προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού multani mitti, 1 κουταλάκι του γλυκού ροδόνερο και 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε όλα τα υλικά και απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπό σας. Αφήστε το να δράσει για 10-12 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Μπορείτε να επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία τρεις φορές την εβδομάδα για ορατά αποτελέσματα.

Για κανονικό δέρμα: Μάσκα προσώπου με ντομάτα και σταφύλι

Αυτή η μάσκα προσώπου είναι ένας ισχυρός συνδυασμός ντομάτας και σταφυλιού που έχουν τη δυνατότητα να καταπολεμήσουν τις ρυτίδες, τις λεπτές γραμμές και τις κηλίδες γήρανσης. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια ντομάτα μικρού μεγέθους και περίπου 8-10 σταφύλια. Ανακατεύουμε τα δύο υλικά στο μπλέντερ μέχρι να γίνει ένα παχύρευστο μείγμα. Τώρα, με τη βοήθεια ενός καλλυντικού πινέλου απλώστε την πάστα στο πρόσωπό σας. Εάν έχετε μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια και κηλίδες από τον ήλιο, εφαρμόστε ένα παχύ στρώμα πάνω τους. Αφήστε το να δράσει για 15 λεπτά και ξεπλύνετε με κρύο νερό.
Χρησιμοποιήστε αυτές τις μάσκες προσώπου και πείτε αντίο στις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές! Απλά λάμψτε!